Davutoğlu'ndan Erdoğan'a: Sizin ekonomistliğiniz bu kadar

Ahmet Davutoğlu, TÜİK'in enflasyon verilerini açıklamasının ardından kişisel sosyal medya hesabı üzerinden Erdoğan'ı eleştirdi: TÜİK verileri ile bile %78.6. İşte sizin ekonomistliğiniz bu kadar.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, TÜİK'in enflasyon verilerini açıklamasının ardından sosyal medya hesabından değerlendirmede bulundu. Davutoğlu, "Sizin ekonomistliğiniz bu kadar" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Cumhurbaşkanının 'Bundan böyle enflasyonun daha yukarı çıkması mümkün değil zira faiz oranlarında düşüşe geçiyoruz' demesinin üstünden tam 11 ay geçti. O gün enflasyon %18.9 idi. Şimdi TÜİK verileri ile bile %78.6. İşte sizin ekonomistliğiniz bu kadar." dedi.

ENFLASYON VERİLERİ AÇIKLANDI

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran ayı  Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) sonuçlarını açıkladı. TÜİK verilerine göre enflasyonda haziranda bir önceki aya göre yüzde 4,95, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 42,35, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 78,62 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 44,54 artış gerçekleşti. Böylelikle enflasyon zirve (son 24 yılın en yüksek seviyesi) tazelemiş oldu. Üretici fiyat endeksi ise aylık yüzde 6,77, yıllık yüzde 138,31 arttı. ( HABER MERKEZİ)

 

Etiketler Davutoğlu Erdoğan