Davutoğlu: İzah edemeyeceğimiz bir mal varlığı ortaya çıkarsa Hazine'ye devredilsin

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yolsuzlukla suçladığı Ahmet Davutoğlu, bir komisyonun siyasilerin mal varlığını araştırmasını, yolsuzlukla elde edilen varlıkların Hazine'ye devredilmesini teklif etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yolsuzluk suçlamasına karşı yaptığı açıklamada "Madem ki ortada bir yolsuzluk iddiası var; yaşayan cumhurbaşkanları, başbakanlar ve bütün bakanlarla ilgili araştırma-soruşturma komisyonu kurulmalı" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün AK Parti TBMM Grup toplantısındaki konuşmasında Davutoğlu'nun kurucusu olduğu İstanbul Şehir Üniversitesi'nin 2020'de kapatılmasıyla ilgili olarak, "Bizden üniversite istediler, vakıflarına üniversite tahsisi yaptık. Kendisi ne zaman başbakanlık koltuğuna oturdu, o tahsis yapılan yeri bilabedel vakfına mülk edindi. Türkiye'de başka örneği yok. Devlet Bey gayet güzel kullanıyor, ona 'Serok Ahmet' diyor, bu tür işler yapıyor. Helalinden ne yaptın? Kurduğunuz üniversiteyle başarı grafiğiniz ne? Yok. Biz de bu üniversiteyi, yolsuzlukları nedeniyle aldık, devletimize mal ettik" demişti.

DHA'nın haberine göre, bugün basın toplantısı düzenleyen Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Şehir Üniversitesi'nin tarihinde hiçbir hukuksuzluk olmadığını söyledi.

Davutoğlu, "Herhangi bir hukuksuz işleme dayalı da herhangi bir delillendirilmiş bir isnat söz konusu olmamıştır. Aksine Şehir Üniversitesi'nin kapatılma sürecinde çok sayıda hukuksuz işlem yapılmıştır" diye konuştu.

Davutoğlu, yolsuzluk suçlamasına ilişkin de "Madem ki ortada bir yolsuzluk iddiası var; yaşayan cumhurbaşkanları, başbakanlar ve bütün bakanlarla ilgili araştırma-soruşturma komisyonu kurulmalı. Sayın Erdoğan samimiyse bu komisyonu kursun, önce de benim mal varlığım araştırılsın, birinci derece akrabalarım ile birlikte. Ama hemen arkasından Tayyip Erdoğan ve Binali Yıldırım'ın mal varlığı araştırılsın" dedi.

"Niye kaçıyorsunuz? Siyasi olarak arınma vakti, hadi arınalım" diyen Davutoğlu, "Bu çalışma neticesinde izah edemeyeceğimiz bir mal varlığı ortaya çıkarsa Hazine'ye devredilsin, şehit yakınlarına, gazilere, yetimlere verilsin. Kaynakları da savunma sanayisine aktaralım" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)