Davutoğlu: 20 yıl önceki Erdoğan'ı Che Guevara'ya benzetebilirdiniz

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Ethem Sancak'ın Erdoğan'a söylediği "Che Guevara'nın namaz kılanısınız" sözlerini eleştirerek, "20 yıl önceki Erdoğan'ı Che Guevara'ya benzetebilirsiniz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Vatan Partisi’ne katılan iş insanı Ethem Sancak’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine, 'Che Guevara nasıl nasıl bir adam?' diye soru sorduğunu ve bu soruya verdiği "Tek fark o namaz kılmıyordu, siz kılıyorsunuz" yanıtını eleştirdi.

FOX TV'de İlker Karagöz ile Çalar Saat programında açıklamalarda bulunan Davutoğlu, “Che Guevara; yiğit bir devrimci, ezilenlerin, sömürülenlerin sembolü olarak saygıyla selamlıyorum. 20 yıl önceki Erdoğan'ı Che Guevara ile benzetebilirsiniz. Keçiören halkını selamlayarak geçerdi. O zaman hepimizde devrimci bir ruh vardı” diye konuştu.

Göktürk’te yeşil alanın imara açılmasına tepki gösteren Davutoğlu, “Şimdi golf sahasına villa yapmaya hazırlanıyorlar. Bunlar yeşil dolarlara aşık ama yeşil alanlara düşmanlar” ded.

Davutoğlu'nun açıklamalarından önemli başlıklar şöyle:

''(Türkiye Yüzyılı programına davet edilmemesine tepki) Perinçek ve Destici'nin olduğu yerde benim bulunmam zaten doğru olmazdı, yüzüme nasıl bakacaklardı? Bu milletin 2 defa başbakan seçtiği birini çağırmamak ne demek? Türkiye nereye gidiyor? 20 yıl iktidar olduktan sonra yeni bir parti gibi deklarasyon yapılmaz. 2016'da dünyada milli gelirde 16'ncıydık şu an 21. sıradayız.

(Bakan Muş'un ''Son yılları saymazsak, AK Parti döneminde enflasyon ortalaması yüzde 8-9 civarındadır'' açıklamalarına tepki) Üretici enflasyonu yüzde 5,5'dan yüzde 153'e çıktı. Doğru haklı son dönemleri saymamak lazım. Bakan Muş'un sözleri itiraf niteliğindedir. Söylediği sözler gerçekten komedi. Türkiye'nin son yılları ne zaman? Erdoğan yok mu son dönemlerinde? Bu dönemin hesabını kim verecek? Enflasyon canavarı teker teker her kesimi yutuyor.

İNSANLAR AÇLIKTAN KIVRANIYOR AMA ERDOĞAN'IN VAATLERİ BİTMİYOR: Yönetenlerin dünyasında kriz yok çünkü bürokratların çoğu 4-5 maaş alıyor. Bütün siyasi atamalara bakın üst düzey bürokratın oğlu bakan yardımcısı yapılıyor. Richard Folk ile bir sohbetimiz oldu. Fakirleşmeyle sokaktaki hareketliliği konuştuk. KKM ile bir kesime para aktarılması sağlanıyor. Bunlar dünyadan, halktan koptular. İnsanlar açlıktan kıvranıyor ama Erdoğan'ın dünyasında vaatler bitmiyor.

GENÇLİK BANKASI KURACAĞIZ: 50 yılda değil, bir kaç yılda gençleri umutla buluşturacağız. Türkiye'nin hiçbir yerinde genç çiftçi göremiyoruz, hibe ile teşvik lazım. Gençlik Bankası kuracağız, banka dijital olacak bursları, kredileri oradan alacaklar. İşsizlik Fonu da dahil tek ölçümüz olacak istihdamı artıracağız.

Bunların istihdam modeli yanlış, Türk lirası belli bir seviyeye getirilmeli. Bunlar para basarak yalancı cennet oluşturuyorlar. Darphanede parayı basıyorlar piyasaya enjekte ediyorlar böylece enflasyonun artışına sebep oluyorlar ama bunu göremiyorlar.

YEŞİL DOLARA AŞIKLAR: Şimdi golf sahasına villa yapmaya hazırlanıyorlar. Bunlar yeşil dolarlara aşık ama yeşil alanlara düşmanlar.

RUSYA'YA NE TAVİZ VERDİNİZ?: Hangi tavizler verildi de Rusya'dan borç erteleme talep ediliyor? Akkuyu'yu Ruslara vermek istisnasında ne taviz verdiğiniz Rusya'ya? Rusyalara 7 milyar dolar civarında vergi istinası verildi.

YOLA ÇIKTIĞINIZ YÜZÜK NEREDE?: Erdoğan'a soracağım tek şey var; yola çıktığınız yüzük nerede? Bir lider, bir başbakan, bir bakan önce milletinin hakkını korumalı.

(Ethem Sancak ve Perinçek'in Che Guevara kıyaslamasına tepki) Che Guevara, yiğit bir devrimci ezilenlerin sömürülenlerin sembolü olarak saygıyla selamlıyorum. 20 yıl önceki Erdoğan'ı Che Guevara ile benzetebilirsiniz. Keçiören halkını selamlayarak geçerdi. O zaman hepimizde devrimci bir ruh vardı. Benim aldığım tek maaş vardı. Bir gün Tayyip Erdoğan'ın akrabalarına kaynak aktaracağına ihtimal vermezdim.

Cuma günü yapılan açıklamalar, beni hiç heyecanlandırmadı riyakarlığın daniskası.

NEBATİ'Yİ EKONOMİ 101'DEN GEÇİRMEM BEN: Kimin nasrına bastıysam toplanıp karşıma geldi. Benim yönetimimde Nureddin Nebati'nin bakan olacağını düşünür müsünüz? Ekonomi 101'den geçirmem ben. Yiğit Bulut gibi birini ekonomi yönetimine getirilebileceğini düşünür müsünüz? İlk defa bu kadar niteliksiz ve yolsuzluklara bulanmış bir siyasi elit var. Şimdi 'Türkiye Yüzyılı' diye bir hayal satıyorlar.

MAHİR ÜNAL'IN EKSİKLİĞİ: Mahir Ünal'a kesinlikle katılmıyorum. Sayın Bahçeli ve Erdoğan arasında önemli bir mesele olarak görüyorum. Akşener ve Kılıçdaroğlu'ndan daha ağırını Bahçeli söylemiştir. Mahir Ünal'ın eksikliğidir daha vahimi Bahçeli'nin bu metinde olmaması. Bu hükümet Bahçeli'nin vesayeti altında bir hükümettir. Sayın Erdoğan Bahçeli olmadan nefes alamaz hale geldi, yapma derse yapmaz.

Geçen sene Peker, Soylu'ya saldırdığında Erdoğan bir ay ses çıkarmadı. Daha önce Numan Kurtulmuş'a da ayar verdi Bahçeli. Beni kukla başbakan yaptıklarında 1 haftada istifa ettim. İstifa onurlu bir iştir, zamana bırakılmaz.'' (HABER MERKEZİ)