Dalaman'da orman yangını çıktı

Dalaman'ın Kuzmuar mevkiindeki kızılçam ağaçlarının bulunduğu ormanlık alanda yangın çıktı. Yangının kontrol altına alındığı duyuruldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Muğla'da Köyceğiz, Kavaklıdere, Milas ve Yatağan'da, Aydın'da Çine'de, Isparta'da ise Sütçüler'deki yangınlar devam ederken, bugün öğleden sonra Dalaman'da da yangın çıktı.

Dalaman'daki yangın, Cafer Mahallesi Kuzmuar mevkiindeki kızılçam ağaçlarının bulunduğu ormanlık alanda saat 15.00 sıralarında başladı. Dalaman Havalimanın da karşısında yer alan ormanlık alandan yükselen dumanlar nedeniyle ekipler sevk edildi. Yangına helikopterlerle havadan, orman işçilerince de karadan müdahale ediliyor. Yangının şu an için havalimanına herhangi bir tehdit oluşturmadığı da öğrenildi. Ekiplerin çalışmalarına halk da destek verdi.

YANGIN KONTROL ALTINDA

Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Karakuş, sosyal medya hesabından yangının kontrol altına alındığını duyurdu. Karakuş, "İtfaiye ekipleri ve arazözler söndürme ve soğutma çalışmalarına devam etmektedir. Tüm ilçemize geçmiş olsun. Emeği geçenlere şükranlarımı sunarım” dedi.

Öte yandan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy "Antalya, Bodrum ve Marmaris'te orman yangınları söndürüldü" açıklamasını yaptı. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yangınlara ilişkin, "Bundan sonra bütün gücümüzü Muğla bölgesine konuşlandırdık. İnşallah, burayı da kısa sürede bitirme çabası içerisindeyiz" dedi.

'UÇUŞLARDA BİR AKSAMA OLMADI'

Söndürme çalışmalarında 'topyekun bir mücadelenin' verildiğini söyleyen Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

"Ülkemizin bütün kurumlarının el birliği ile büyük bir afetin üstesinden geldik. Bundan sonra bütün gücümüzü Muğla bölgesine konuşlandırdık. İnşallah, burayı da kısa sürede bitirme çabası içerisindeyiz. Burada da cansiperane topyekun bir mücadele var. Bugün öğleden sonra Dalaman Havalimanı yakınlarında bir yangın başlamıştı. Çok güçlü bir şekilde müdahale edilerek kısa sürede söndürüldü. Dalaman'daki uçuşlarla ilgili herhangi bir sıkıntı olmadı. Basına yansıyan bazı olumsuz haberler olmuştu. Trafik normal seyrinde devam etti. Dalaman'da ve bütün havalimanlarımızda olduğu gibi. Dalaman Havalimanı yangınla mücadelede en önemli üslerimizden biri. Koordinasyon ve lojistik destek verilmekte."

SANTRALE 4 KİLOMETRE MESAFEDE YANGIN SÜRÜYOR

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Saat 12.04 itibariyle Fesleğen, Çiftlik, Bağdamları üçgeninde, Yeniköy Termik Santrali’ne 4 km mesafede yangın devam ediyor. Bölgede çok büyük önlemler alındı ve havadan etkin bir müdahale var. Rüzgar denize doğru estiğinden, yangın fazla genişleyemedi ancak; tehlike hâlâ sürüyor" bilgisini paylaştı. (HABER MERKEZİ/DHA)