Cüneyt Cebenoyan'ın 'Erguvani İstimbot' seferleri kitap oldu

3 Ağustos 2019'da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden sinema yazarı Cüneyt Cebenoyan'ın 2014-2016 arasında Açık Radyo’da hazırlayıp sunduğu 'Erguvani İstimbot' kitap olarak yayımlandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci, sinema yazarı ve radyocu Cüneyt Cebenoyan, Altyazı dergisinin 150'nci özel sayısı için 'Erguvani İstimbot' filmi hakkında bir yazı kaleme almasının ardından Açık Radyo’da sohbet dizisine başladı. 'Erguvani İstimbot' adlı radyo programında Cüneyt Cebenoyan ve konuğu, konuğun seçtiği bir film üzerine sohbet ettiler. Program 2014-2016 yıllarında yolcularını her pazartesi günü radyoları aracılığıyla sefere çıkardı.

Sanat, akademi ve düşünce dünyasından Alberto Manguel, Cevat Çapan, Tayfun Pirselimoğlu, Ümit Ünal, Sami Şekeroğlu, Talat Parman, Onur Ünlü, Yankı Yazgan, Barış Pirhasan, Ercan Kesal, Mahmut Fazıl Coşkun, Zeynep Dadak, İskender Savaşır, Bülent Somay gibi isimler programa katıldı.

Erguvani İstimbot, Cüneyt Cebenoyan, 648 syf., Doğan Kitap, 2023.

'Erguvani İstimbot'un tüm seferleri bir kitapta toplandı. Dostları tarafından deşifre edilen programlar kızı Elif ve arkadaşı Sıla Tanilli'nin editörlüğü ile kitap haline getirildi. Tayfun Pirselimoğlu ve Ömer Madra'nın sunuşları, Ceren Oykut'un çizimiyle Doğan Kitap tarafından basıldı.

Kitabın telif geliri Bütün Çocuklar Bizim Derneği'ne, Cüneyt Cebenoyan Çocuk ve Sinema Buluşmaları'nda kullanılmak üzere bağışlanacak.

Cebenoyan anısına, İKSV ve Açık Radyo ile Doğan Kitap'ın girişimiyle düzenlenen doğum günü, 16 Eylül'de İstanbul Şişhane'deki İKSV binasında bulunan Salon İKSV'de, saat 20:00'de yapılacak. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)