Hayri Kozanoğlu, Cebenoyan'ı anlattı

Prof. Hayri Kozanoğlu, bugün trafik kazasında vefat eden 45 yıllık arkadaşı Cüneyt Cebenoyan'ı anlattı: Cüneyt’i bir “kadersizlik abidesi” değil, tüm bu kahredici koşullara karşın yazılarını aksatmayan çok değerli bir sinema eleştirmeni, bir “direniş, sabır, kararlılık numunesi” olarak hatırlayalım.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Birgün gazetesi yazarı Prof. Hayri Kozanoğlu, Konya Seydişehir'de trafik kazasında vefat eden sinema eleştirmeni Cüneyt Cebenoyan'ı anlattı.

Kozanoğlu, Birgün'e yaptığı açıklamada 45 yıllık arkadaşı Cebenoyan için şunları söyledi: "Cüneyt Cebenoyan Yalova’daki ilk gençlik dönemlerimizden 45 yıllık çok sevgili arkadaşımdı. İyi bir eğitim gören, maddi olanakları da düzgün şefkatli bir aile ortamında yetişen çok şanslı bir insan gibi görünüyordu. Aynı zamanda yakışıklı, sportmen ve sanat düşkünüydü. Derken lanet olası bir talihsiz olaylar zinciri sahne aldı. Boğaziçi Üniversitesi’nde bir 1 Mayıs yazılaması üzerinden yıllarca cezaevinde kaldı.

Marmara Oteli bombalamasında yine sevgili arkadaşım ablası Yasemin’i yitirdi. (Son zamanlarda bu saldırının anonim bir özne değil, PKK tarafından gerçekleştirildiğinin vurgulanmasına özel bir önem veriyordu). Yalova depreminde küçücük oğlu Ali’yi, yaşamını Yasemin’in anısını yaşatmaya adayan anne ve babasını yitirdi. Yıllardır eşi sevgili Ayşegül’ün hastalığında da yanındaydı. Birgün Gazetesi'ne de kuruluşundan beri katkıda bulunan çok az kişiden biriydi. Cüneyt’i bir “kadersizlik abidesi” değil, tüm bu kahredici koşullara karşın yazılarını aksatmayan çok değerli bir sinema eleştirmeni, bir 'direniş, sabır, kararlılık numunesi' olarak hatırlayalım." (HABER MERKEZİ)

Cüneyt Cebonyan için Birgün'e mesajlar...Cüneyt Cebonyan için Birgün'e mesajlar...

Cüneyt Cebenoyan trafik kazasında vefat ettiCüneyt Cebenoyan trafik kazasında vefat etti

Cüneyt Cebenoyan'ın ardından: Ölüm adın kalleş olsunCüneyt Cebenoyan'ın ardından: Ölüm adın kalleş olsun