Cumhurbaşkanı Başdanışmanı: Halil Konakçı'ya sahip çıkın

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, Diyanet'in inceleme başlattığı imam Halil Konakçı'ya destek istedi: "Halil Konakçı Hocaefendi'ye O'nun imanı gibi kavi bir duruş sergileyerek sahip çıkınız."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hakkında inceleme başlattığı, İstanbul'un Pendik ilçesindeki Uluçınar Camisi İmamı Halil Konakçı'ya destek verdi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Oktay Saral, şunları söyledi:

"Diyanet İşeri Başkanlığı yetkililerine sesleniyorum; Bazı ağzı ve kalbi bozuk insanların ifadelerini şahit tutarak söylemediği sözlerden dolayı imanına, vatanına ve bayrağına meftun olan yüzde yüz yerli Muhterem Halil Konakçı Hocaefendi'ye O'nun imanı gibi kavi bir duruş sergileyerek sahip çıkınız. Aksi halde böyle yapmakla Halil Konakçı hocalarımızı töhmet altında bırakırsınız. Bozacının şahidi şıracıdır, karnından konuşan ve asla bu ülkenin değerleriyle bağdaşmayan insan namzetlerine yol vermeyin yoksa arkasını alamazsınız. Halil Konakçı'nın her daim yanındayız."

Hatay'ın Türkiye'ye katılmasının ardından ezanın yasaklandığını iddia eden Konakçı, “Hatay’ın çoğunluğu Arap’tır. Kürt ve Arap kardeşlerimiz var orada. Hala da öyle. O zaman da öyleydi. 1938’e kadar Fransız işgalindeydi. Sınırın içinde mi kalsın dışında mı kalsın tartışmaları vardı. Ezan yasağı 1932’de geldi. Fransızlar, ezanı Hatay’daki Müslüman köylerinde, camilerinde yasaklamadılar. Yine Fransız işgalindeki Hatay merkezinde, köylerinde ezan ‘Allahu ekber’ diye okundu 1938’e kadar. 1938’de Hatay Türkiye topraklarına katıldığında ilk yapılan iş ezanın yasaklanması oldu. Yani Fransız’ın yapmadığı zulmü bu topraklarda yaptılar” ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)