Covid-19'a yakalanan Trump'ın seçim etkinlikleri ertelenebilir

Korona virüsü testi pozitif çıkan ABD Başkanı Trump'ın tüm seçim etkinliklerinin ya erteleneceği ya da internet ortamında gerçekleştirileceği açıklandı. Trump ailesinin katılacağı tüm etkinliklerin de geçici olarak ertelendiği duyuruldu.

ABD Başkanı Donald Trump'ın hafif belirtiler gösterdiği açıklandı.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump'ın seçim kampanyasından yapılan açıklamaya göre, korona virüsü testi pozitif çıkan Trump'ın tüm seçim etkinlikleri ya ertelenecek ya da internet ortamında gerçekleştirilecek.

Trump ailesinin katılacağı tüm etkinliklerin de geçici olarak ertelendiği duyuruldu. 

Korona virüsü testi negatif çıkan Başkan Yardımcısı Mike Pence'in ise kampanya dahilindeki etkilinlikleri sürdürmeyi planladığı bildirildi.

'HAFİF BELİRTİLER GÖSTERİYOR'

Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü Mark Meadows, ABD Başkanı Donald Trump'ın hafif belirtiler gösterdiğini ancak hâlâ görevinin başında olduğunu açıkladı. 

Meadows, Beyaz Saray'da basına yaptığı açıklamada, Trump ve eşi Melania Trump'ın sağlık durumu hakkında bilgi verdi. 

Trump çiftinin moralinin yerinde olduğunu belirten Meadows, "Trump hafif semptomlar gösteriyor. Ancak işinin başında. Bu sabah bana sorduğu ilk soru ekonominin durumu ve Kongrede yapılan teşvik paketi görüşmeleriydi. Sadece işinin başında olan değil, işinin başında kalacak bir başkanımız var" ifadesini kullandı. 

Meadows, Trump'ın ne tür belirtiler gösterdiğini açıklamazken Trump'ın Beyaz Saray'daki konutunda bir doktorun görev yaptığını aktardı.

Donald Trump'ın doktoru Sean Conley ise yaptığı açıklamada, Trump'a bazı ilaçlar verildiğini belirterek, "Trump bugün öğleden sonra itibarıyla yorgun ancak keyfi yerinde" dedi. (AA)