Covid-19 kısıtlamaları sona eren Norveç'te onlarca şikayet ve kavga

Norveç'te cumartesi günü Covid-19 kısıtlamalarının kaldırılmasının ardından ülkenin büyük şehirlerinde çok sayıda arbede ve kavga rapor edildi, polise çok sayıda şikayet iletildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Norveç hükümeti cuma günü aniden, korona virüsü kısıtlamalarının cumartesi gününden itibaren tamamen kaldırılacağını ve 5.3 milyonluk ülkedeki yaşamın normale döneceğini duyurdu.

Başbakan Erna Solberg'in beklenmedik açıklaması, birçok Norveçliyi şaşırttı ve başkent Oslo ve ülkenin başka yerlerinde kaotik sahnelere yol açtı.

Norveç genelinde yüzlerce vatandaşın katıldığı gürültülü kutlamalar cumartesi öğleden sonra başladı ve pazar gününün erken saatlerine kadar sürdü.

Polis, güneydeki Bergen şehri ve merkezi Trondheim şehri de dahil olmak üzere birçok yerde huzursuzluklar yaşandığını, ancak durumun en kötü başkent Oslo'da olduğunu söyledi.

Cumartesi günü geç saatlerde Oslo'nun gece kulüpleri, barları ve restoranlarının önünde uzun kuyruklar görüldü ve polis gece boyunca en az 50 kavga kaydetti.

Norveç'te bu tür mekanlara girmek için ne aşı sertifikaları ne de negatif test sonuçları isteniyor.

Norveç, Danimarka'nın 10 Eylül'de kaldırmasının ardından İskandinav bölgesinde Covid-19 kısıtlamalarını kaldıran ikinci ülke oldu. Resmi rakamlara göre, Norveç nüfusunun yüzde 76'sından fazlası bir doz aşı aldı ve yaklaşık yüzde 70'i her iki aşıyı da yaptı. (AjansBizim)