Çorum'da eğitim kompleksi ahır oldu

Çorum'un Ortaköy ilçesine Aşdağul beldesine yapılan eğitim kompleksi ahıra dönüştürüldü. Bin öğrencinin eğitim görebileceği okul binasında hayvanlar besleniyor.

Google Haberlere Abone ol

ÇORUM - Çorum'da Aşdağul Şehit Doğan Mutlu Yatılı İlköğretim Bölge Okulu, 8 yıldır atıl durumda. Camları kırılan ve bakımsız bırakılan okul binasında şimdi hayvan besleniyor. 

'YEDİ YIL KULLANILDI, SONRA KAPATILDI'

CHP Çorum İl Başkanı Mehmet Tahtasız, "36 bin metrekare alana sahip eğitim kompleksi, bölgeye hizmet edecek ve kalkınmasına destek verecek bir projeyle değerlendirilmesi gereklidir. Bu okul binası 7 yıl kullanıldı, sonra kapatıldı. Şu anda atıl bir durumda, virane bir görünüm içerisinde" ifadelerini kullandı.

"Bu bina halkın parasıyla yapılmıştır, heba edilemez" diyen Tahtasız, "Talebimiz Ortaköy’ümüze, Aşdağul’umuza bölgemize katkı verecek bir faaliyetin yapılmasıdır" dedi.

Bin öğrenci kapasiteli okulda 15 derslik, müdür ve müdür yardımcısı odaları, ana sınıfı, laboratuar, kütüphane, bilgi teknolojileri sınıfı, öğretmenler odası, hizmetli odası, 350 kişilik yatakhane, 350 kişilik yemekhane ve 15 adet lojman bulunuyor. Ayrıca yanında okul arazisine katılabilecek 30 dönüm arazi de mevcut (DUVAR)