ÇOMÜ'deki öğrencilere bakanlıktan da olumsuz yanıt: Yurttan atıldılar

Çanakkale’de eylül ayı ücretini ödemedikleri için yurttan atılan öğrenciler bakanlıktan da olumlu yanıt alamadı. Öğrenciler eylülde yurtta kalmadıkları için ödeme yapacaklarını bilmediklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

Seçkin Sağlam

ÇANAKKALE - Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlarda kalan öğrenciler, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin ders başı yaptığı ilk hafta Yurt Müdürü tarafından, “Eylül ayı yurt ücretini ödemediniz” denilerek yurttan atıldı. Öğrencilerin olumlu bir cevap beklediği Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan da olumsuz yanıt geldi.

'EYLÜL AYINDA YURTTA KALMADIK'

Ekim ayında sözlü tebligat ile yurttan atıldıklarını öğrenen öğrenciler, “Eylül ayında yurtta kalmadık, bu nedenle yurt ücretinin ödeneceğini bilmiyorduk” dediler. Kendilerine herhangi bir uyarı ya da bildirim yapılmadığını dile getiren öğrenciler, “Barınma hakkımızı bu kadar kolay kaybetmek istemiyoruz” dediler.

VALİLİK 'DÜZELECEK' DEMİŞTİ

Yurttan atıldıklarını öğrendiklerinde Vali Yardımcısı ile görüşme yaptıklarını dile getiren öğrenciler, “Vali Yardımcısı bize ‘Habersiz atılma olmaz, sorun düzeltilecek’ demişti. Ancak iki haftadır kendi yurdumuzda misafir öğrenci olarak kalıyoruz. Bakanlıktan beklediğimiz olumlu yanıt da gelmedi ve yurttan atıldığımız duyuruldu” dendi.

19 Ekim tarihinden bu yana KYK Yurdunda misafir öğrenci olarak kaldıklarını dile getiren öğrenciler, “Salı gününden (2 Kasım) itibaren ikinci haftası dolan misafir öğrenci statümüz son buluyor. Biz şimdi ne yapalım, nerede kalalım?” dediler.

ÇOMÜ BARINMA KOORDİNATÖRÜ, TÜGVA İL BAŞKANI OLMUŞTU

Öte yandan, 2016 yılında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi bünyesinde Burs ve Barınma Koordinatörlüğü Birimi kurulduğu öğrenildi. Çanakkale’deki öğrencilerin burs ve barınma konusundaki sorunların çözümü için kurulan Birimin Koordinatörlüğüne ise Öğretim Görevlisi Zeynel Kılıç’ın getirildiği ifade edildi. En son 1 Kasım 2017 yılında KYK Müdürü ile öğrencilerin bir araya geldiği haberini paylaşan Burs ve Barınma Koordinatörlüğü sitesinin, o tarihten itibaren güncellenmediği görülüyor. Burs ve Barınma Koordinatörü olan Zeynel Kılıç, temmuz ayında TÜGVA Çanakkale İl Koordinatörü olmuştu.