'Çıplak arama' paylaşımlarına FETÖ soruşturması

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, cezaevleri ve emniyet müdürlüklerindeki çıplak arama iddialarına ilişkin sosyal medyada yapılan paylaşımları FETÖ'ye bağladı. Başsavcılık, 'şüphelerini destekleyen emarelerin tespit edilmesi' üzerine paylaşımları yapanlar hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Kocaeli Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun gündeme taşıdığı cezaevleri ve emniyet müdürlüklerindeki çıplak arama iddialarına ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan açıklama yapıldı. 

Açıklamada, iddiaların FETÖ tarafından kamuoyu oluşturmak amacıyla ortaya atıldığı savunularak, çıplak arama iddiasını destekleyen paylaşımlarda bulunan kişiler hakkında re’sen soruşturma başlatıldığı duyuruldu.

Başsavcılığın açıklamasında şunlar kaydedildi: 

"Bazı basın yayın kuruluşlarında ve sosyal medyada polis merkezleri ve cezaevlerinde çıplak olarak arama yapıldığını iddia eden kişilerin, FETÖ silahlı terör örgütünün Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Anayasal düzenine yönelik hedeflerini meşru göstermek ve bu hedef lehine kamuoyu oluşturmak amacıyla kasıtlı olarak paylaşımlarda bulunduğu şüphesini destekleyen emarelerin tespit edilmesi üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca re’sen soruşturma başlatılmıştır.

Soruşturma kapsamında özel yasa hükümleri gereğince farklı soruşturma/kovuşturma usulü öngörülen kişiler hakkında, yasal düzenlemelere göre işlem tesis edilecektir." (HABER MERKEZİ)