Cinsel tacizle suçlanan eski bakanla golf istifa getirdi

Kanada'da cinsel tacizle suçlanan eski genelkurmay başkanıyla golf oynadığı için eleştirilen Genelkurmay Başkan Yardımcısı Mike Rouleau, istifasını sundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kanada'da hakkında cinsel taciz soruşturması yürütülen eski genelkurmay başkanıyla golf oynadığı için eleştirilen Genelkurmay Başkan Yardımcısı Mike Rouleau, istifa etti. Geçtiğimiz hafta Kanada basınında ikilinin golf oynamasıyla ilgili çıkan haberlerin ardından istifasını sunan Rouleau, eski genelkurmay başkanı Jonathan Vance ile soruşturma detayları hakkında konuşmadıklarını belirtti. Vance aleyhinde yürütülen soruşturmayla ilgilen askeri müfettişler üzerinde yetki sahibi olan Rouleau, özür dilediğini söyledi. 

İkiliyle golf oynadığı ortaya çıkan Kanada Deniz Kuvvetleri Komutanı Craig Baines de özür dileyerek, "Böyle bir desteğin kamuoyuna açık bir şekilde gösterilmesinin, suistimal sorunlarının çözümü konusundaki kararlığım hakkında yanlış sinyal gönderdiğini anlıyorum ve sorumluluğu kabul ediyorum" açıklamasını yaptı. (DIŞ HABERLER)