Cinsel istismarla suçlanan müftü şoförüne en az 18 yıl hapis istemi

Çorum'un Kargı ilçesinde bir çocuğa cinsel istismar nedeniyle tutuklanan müftü şoförü H.B.A. hakkında en az 18 yıl hapis cezası istendi. Dava tanıkların dinlenebilmesi için 6 Nisan'a ertelendi.

Google Haberlere Abone ol

ÇORUM - Çorum’un Kargı ilçesinde yaşanan çocuk istismarının sanığı müftü şoförü H.B.A.'nın yargılanmasına başlandı. Duruşma savcısı sanık hakkında 18 yıldan az olmayacak şekilde ceza istedi.

Ayrıca, sanık hakkında “çocuğu cinsel amaçla hürriyetinden yoksun kılma eylemi” için de 1 yıldan 5 yıla kadar hapis istenerek, bu suçun kendini savunamayacak çocuğa karşı işlenmesi ve cinsel amaçla gerçekleştirilmesi sebebiyle de bir kat cezada artırımı talep edildi.

Müşteki avukatı Burçin Solmaz Polat, ilk duruşmada mağdur ve sanığın dinlendiğini, sanık suçlamaları kabul etmezken, cinsel saldırıya uğrayan K.T.'nin istismarı anlattığını aktardı.

Bugün 24 yaşında olan K.T.'nin, H.B.A'nın yıllar boyunca cinsel istismarına maruz kaldığını dile getiren Polat, “Bu istismarın mağdur 9-10 yaşlarındayken başlayıp reşit oluncaya dek devam ettiğini ileri sürüp şikayetçi olmuştu. Mağdur ifadesinde, istismarın müftülük binasında bulunan arşiv odasında da pek çok kez gerçekleştiğini söyleyip, müftülük binası arşiv odasını ayrıntılarıyla anlatmıştır. Sanığın ses kayıtlarının da dosyaya sunulmasıyla birlikte, sanık 07.05.2020 tarihinden itibaren tutukludur” diye konuştu.

Duruşma tanıkların dinlenebilmesi için 6 Nisan 2021 tarihine ertelendi.

KADIN MECLİSİ: ADALET İSTİYORUZ

Çorum Kadın Meclisi üyeleri duruşma öncesi adliye sarayı önünde basın açıklaması yaptı.

Açıklamayo yapan Kadın Meclisi üyesi ve K.T’nin avukatlığını üstlenen Burçin Solmaz Polat, K.T için adalet istediklerini belirtti.

Polat, çocukları her türlü istismara karşı korumanın devletin sorumluluğunda olduğunu söyledi.

NE OLMUŞTU?

K.T.'nin şikayetinin ardından Kargı Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlatmıştı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan H.B.A., 7 Mayıs 2020'de tutuklanarak Çorum L Tipi Cezaevi'ne gönderilmişti.

K.T., ayrıca verdiği ifadede H.B.A’nın üvey eniştesi olduğunu belirtmişti.

 
 
Etiketler Çorum Kargı