İstismara uğrayan çocuğa hakarete suç duyurusu

Çorum'da yerel bir televizyon kanalının yöneticisi Elvan Şimşek sosyal medyada yaptığı yayında cinsel saldırı mağduruna ve olayı haber yapan gazetecilere hakaret etti. Şimşek hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Google Haberlere Abone ol

Elvan Yılmaz

ÇORUM - Kargı'da bir çocuğa birden fazla kez cinsel saldırıda bulunulduğunun ortaya çıkmasıyla ilgili Facebook'ta yayın yapan Çorum'un yerel Hitit TV yöneticisi Elvan Şimşek hakaretler yağdırdı. Ancak Şimşek'in hedefi saldırıya uğrayan K.T. ve olayın haberini yapan gazeteciler oldu.

Facebook hesabından 6 Mayıs günü yaptığı yayında, Kargı Müftülüğü şoförünün cinsel saldırısına uğrayan ve şikayetçi olan K.T.'ye hakaret eden Şimşek hakkında, Çorum Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. K.T.'nin avukatı Burçin Solmaz Polat, suç duyurusu ile ilgili olarak, Elvan Şimşek'in yaptığı canlı yayında mağdura yönelik alenen hakaret ve aşağılamada bulunduğunu, müvekkilini ve olayı haber yapan gazetecileri "yargıyı yalan söylemlerle etkileme" ve "İslam düşmanlığı" gibi ithamlarla hedef tahtasına oturttuğunu belirtti.

Burçin Solmaz Polat, "Şimşek, halkı bir gruba ve kişiye karşı kin ve düşmanlığa sevk etmek suçlarını işlemiştir. Bu gerekçe ile suç duyurusunda bulunup, hakkında kamu davası açarak cezalandırılmasını istedik" dedi.

Çorum'da çocuğa cinsel saldırı 12 yıldır sürüyormuşÇorum'da çocuğa cinsel saldırı 12 yıldır sürüyormuş

NE OLMUŞTU?

Bugün 22 yaşında olan ve İzmir'de yaşayan K.T.'nin müftülük çalışanı iki kişinin cinsel saldırısına maruz kaldığı iddia edilmişti. SEGBİS sistemiyle İzmir'den Kargı Cumhuriyet Savcılığı'na verdiği ifadede K.T. ilkokul dördüncü sınıftan sonra aynı zamanda akrabası olan Kargı Müftülüğü şoförü H.B.A.'nın sonra defalarca taciz ve tecavüzüne maruz kaldığını ancak korkudan bugüne kadar kimseye bir şey anlatamadığını söylemişti. K.T., şikayetçi olduktan sonra, H.B.A savcılık tarafından tutuklanmıştı.