Çine’de öğrenciye simit 1 liraya satılacak

Çine Belediyesi Meclisi, Marsias Kadınları Üretim Merkezi’nde üretilen simitlerin tanesini öğrenciye 1 liradan satışa sunma kararı aldı.

Google Haberlere Abone ol

Duygu Pehlivan

AYDIN - Çine Belediyesi, kadın istihdamını desteklemek amacıyla başladığı proje kapsamında Marsias Kadınları Üretim Merkezi'nde eğitimini tamamlayan kursiyerlerin yaptıkları ürünleri belediyenin belirlemiş olduğu noktalarda satışını gerçekleştiriyor.

Bu kapsamda merkezde üretilen simitlerin öğrenciye 1 liradan satılmasına karar verildi.

CUMHUR İTTİFAKI MECLİS ÜYELERİ ‘SİMİT 50 KURUŞ OLSUN’ DEDİ

Çine’de simit, fırınlarda 3,50 kuruşa satılıyor. Konuyla ilgili Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, "Kendi ürettiğimiz simitleri tüm öğrencilerimize daha ucuza satılması gibi bir düşüncemiz var. Öğrencilerimize 1 liraya simit satmak istediğimizi, tanıdığımız ve destek olabileceklerini düşündüğümüz kişilere ilettik. Toplantı öncesi telefonla aradığımız kişiler, bu projemize 10 çuval un desteği sözü verdi. Biz de bunun duyurularını yaparak hayırseverlerin desteğini çoğaltacağız ve öğrencilere simidi 1 liraya satacağız. Bedava yapamadığımız için sembolik bir rakam belirlememiz gerekiyor” dedi.

Meclis toplantısına katılan MHP Çine İlçe Başkanı Kazım Oluç ise yaptığı açıklamada, "Sembolik olarak bir fiyat belirlememiz gerekiyorsa bunun 50 kuruş olması lazım. Gerekirse ben de un desteği sağlayayım” diye konuştu.

Cumhur İttifakı meclis üyeleri, sembolik simit fiyatının 50 kuruş olmasını talep ederek karara şerh düşülmesini istedi. Millet İttifakı meclis üyelerinin oy çokluğuyla, simit satışının 1 lira olması kararlaştırıldı.