Ankara'da simide zam yolda: 7 lira olacak

Ankara Simitçiler Odası Başkanı Savaş Delibaş, ocak ayı itibarıyla 7 lira zam yazılarını yazdıklarını söyledi ve "Büyük bir ihtimalle onaylanacak. Bu ayın 20-25’i gibi simit 7 lira diyebiliriz” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara’da 5 lira olan simidin 7 lira olması için gerekli yazıları yazdıklarını söyleyen Ankara Simitçiler Odası Başkanı Savaş Delibaş, son zammın yapıldığı ekim ayından beri  hammaddeye gelen zamların yüzde 200’ün üzerinde olduğunu söyledi.

'ESNAFIN KAZANMASI İÇİN 10 LİRA OLMASI GEREKİYOR'

Ekmekte un sübvansiyonu olduğu için fiyatının 5 lira olduğunu söyleyen Delibaş, "Yoksa ekmek de 8 lira. Simit özel bir üründür. Bunun susamı yağı işçiliği daha fazladır. Simit unlu mamuller her zaman özel ürün olduğu için KDV’si yüksek olduğu için maalesef şu an 7 liraya dahi hiçbir esnafın para kazanmadığını söyleyebilirim. Simidin gerçek fiyatının 10 lira olması gerekiyor ki esnaf para kazanabilsin. Ankara’da ocak ayı itibarıyla 7 lira, zam yazılarını yazdık. Büyük bir ihtimalle onaylanacak. Ocak ayının 20-25'i gibi simit 7 lira diyebiliriz. Olmazsa bu sefer esnaf kalmayacak" diye konuştu.

'SADECE SUSAMA YÜZDE 60 ZAM GELDİ'

Enerji maliyetleri ve kira zamları nedeniyle esnafın ayakta duramadığını ifade eden Savaş Delibaş, “Geçen ay aldığımız odun şu an yüzde 200 zam yemiş durumda. Geçen yıl ile bu yıl arasında yüzde 300 elektrik ve gaza zam gelmiş. Geçen ekim ayı itibarıyla şu anın arasında sadece yüzde 60 susama zam geldi. Ekim ayında odunun tonunu 1 buçuk milyona alırken şu an 3 buçuk milyon civarında" dedi. (HABER MERKEZİ)