Çin'de leoparların firarını gizleyen safari parkına öfke

Çin'de üç leoparın kaçtığını halktan saklayan bir safari parkı özür diledi. Leoparlardan biriyse yaklaşık 10 gündür kayıp.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çin'in doğusundaki Hangzhou kentinde bir safari parkından kaçan üç leopardan birinden yaklaşık 10 gündür haber alınamıyor. Leoparların 1 Mayıs günü köylüler tarafından görülmesine rağmen yetkililerin bu durumu halka ancak 8 Mayıs'ta haber vermesi tepki çekti.

ÇAY TARLASINDA GEZERKEN SOSYAL MEDYAYA DÜŞTÜ

Çin devlet medyasındaki haberlere göre, Hangzhou Safari Parkı'ndan kaçan üç leoparın ikisi bulundu. Ancak leoparlardan biri hâlâ kayıp. Çin sosyal medyası Weibo'da geçen hafta paylaşılan bir görüntüdeyse bir leoparın çay tarlalarında gezdiği görüldü. 

'HABERİ AÇIKLAMAYI ERTELEDİĞİMİZ İÇİN ÜZGÜNÜZ'

Safari parkı, halkın kendilerine haber verilmemesi nedeniyle öfkelenmesi üzerine özür dileyerek panik yaratmak istemediklerini açıkladı. Parkın açıklamasında, "Haberi ertelediğimiz için derin üzüntü duyuyoruz. Yavru leoparların güçsüz olduklarını ve büyük bir tehlike yaratmayacaklarını düşündük. Dolayısıyla halk arasında panik yaratmamak için kaçışlarını duyurmamaya karar verdik" denildi.

İNSANSIZ HAVA ARAÇLARIYLA ARANIYOR

Çin devlet gazetesi Global Times'ın haberine göreyse, insansız hava araçları ve köpeklerin de yer aldığı bir arama ekibi kayıp leoparı bulmaya çalışıyor. Leoparın pazar günü bir insansız hava aracı tarafından görüldüğü ama insanlar kendisine yaklaşmaya çalışınca kaçtığı da belirtiliyor. Yerel halktan bu süreçte dikkatli olmaları istendi. Parkın yönetiminden sorumlu olan bir kişinin de gözaltına alındığı açıklandı. (DIŞ HABERLER)

Etiketler leopar Çin