Çin şirketi Sinopharm'ın aşısının koruma oranı yüzde 79

Çin firması Sinopharm, geliştirdiği korona virüsü aşısının Faz-3 ara dönem sonuçlarını açıkladı. Aşının yüzde 79.34 oranında koruma sağladığını duyuran firma, kullanım onayı için başvuruda bulunacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çin şirketi Sinopharm'ın geliştirdiği korona virüsü aşısının koruma oranı yüzde 79.34 olarak açıklandı. Faz-3 denemelerinin ara sonuçlarını açıklayan firma, aşının Çin'de kullanımı için onay başvurusunda duyuracağını açıkladı.

BAE'NİN AÇIKLADIĞI SONUÇLARDAN FARKLI

Sinopharm aşısından sipariş eden Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), 9 Aralık'ta düzenlenen basın toplantısında aşının ülkedeki denemelerin ön sonuçlarına göre yüzde 86 oranında koruma sağladığını duyurmuştu. Sinopharm'ın bir sözcüsü, BAE'nin açıklamasıyla kendi verileri arasındaki farkın sebebini açıklamayarak, ayrıntılı sonuçların daha sonra kamuoyuyla paylaşılacağını söyledi.

TESTLERİN AYRINTILARI AÇIKLANMADI

Açıklamada, aşının deneylerine katılan gönüllülerden kaçının Covid-19'a yakalandığı, bunların kaçının gerçek ve kaçının boş aşı (plasebo) olduğu veya olası yan etkiler hakkında ayrıntı verilmedi.

Çin merkezli ilaç firması CNBG'nin bünyesindeki Sinopharm'ın geliştirdiği aşı, Çin'de şu ana dek geliştirilen beş aşı adayından biri. Bu aşı, ülkenin temmuzdan beri yürüttüğü ve yüz binlerce kişinin katıldığı acil aşılama programında da kullanılmıştı.  (DIŞ HABERLER)