Çin basını: Pelosi'nin olası Tayvan ziyareti öncesi askeri hareketlilik arttı

Global Times, Nancy Pelosi'nin Tayvan'a olası ziyareti nedeniyle Çin ve Tayvan ordularında askeri hareketlilik gözlemlendiğini, USS Ronald Reagan gemisinin ise Tayvan'a yaklaştığını aktardı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Tayvan'a bugün ziyaret gerçekleştirme olasılığıyla ilgili bölgede askeri gerilimin arttığına dikkat çekildi.

Çin Komünist Partisi'nin yayını Global Times'ın haberine göre, Tayvan Boğazları'nda askeri hareketlilik büyük ölçüde arttı. 

Haberde, Çin Halk Kurtuluş Ordusu'nun (PLA) ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin olası Tayvan ziyareti nedeniyle "herhangi bir kriz durumuna hazır olduğu" belirtilirken Tayvan ordusunda da benzer hazırlıklar olduğu ifade edildi.

Pekin merkezli düşünce kuruluşu Güney Çin Denizi Stratejik Durum İnceleme Girişimi ise ABD donanmasına ait USS Ronald Reagan gemisinin Tayvan açıklarına yaklaştığını kaydetti. Reuters haber ajansı bugün Çin'in iki savaş uçağının Tayvan Boğazı yakınlarda uçuşlar gerçekleştirdiğini aktarmıştı. 

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Zhao Lijian dün yaptığı açıklamada Pelosi'nin Tayvan'a olası ziyaretiyle ilgili "Çin Halk Cumhuriyeti'nin yanıtsız kalmayacağı" ve "Çin'in egemenliğini ve toprak bütünlüğünü korumak için kararlı ve güçlü önlemler uygulayacağı" mesajı vermişti. (DIŞ HABERLER)