Çin açıkladı: İlk kez bir insana H10N3 kuş gribi tanısı kondu

H10N3 kuş gribi, tarihte ilk kez bir insanda görüldü. Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, 41 yaşındaki erkek hastanın durumunun iyi olduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, ülkede bir kişiye H10N3 kuş gribi tanısı konduğunu açıkladı. Açıklamaya göre, Zhenjiang kentinde yaşayan 41 yaşındaki erkek hasta, dünyada H10N3 kuş gribi görülen ilk insan.

Açıklamada, bu kişinin ateş ve başka semptomlar nedeniyle 28 Nisan'da hastaneye kaldırıldığı, 28 Mayıs tarihinde de hastaya H10N3 teşhisi konduğu belirtildi. Bahsi geçen kişinin bu virüse nasıl yakalandığına dair ayrıntı verilmedi.

Hastanın durumunun iyi olduğu ve taburcu olmaya hazırlandığı, temas kurduğu kişiler arasında yapılan gözlemlerde yeni bir vakaya rastlanmadı.

H10N3, kümes hayvanlarında görülen kuş gribinin daha az bulaşıcı ve göreceli olarak daha ağır bir türü. Çin Ulusal Sağlık Komisyonu'nun açıklamasında da, yaygın bir yayılma riskinin düşük olduğu belirtildi.

BM Gıda ve Tarım Örgütü'nden (FAO) Reuters'a açıklama yapan Filip Claes de, H10N3'ün çok yaygın bir virüs olmadığını, 2018'den önceki 40 yılda sadece çoğunluğu Asya ve Kuzey Amerika'daki vahşi kuşlarda olmak üzere 160 vaka görüldüğünü söyledi. Claes, kuş gribinin bu türünün şu ana dek tavuklarda hiç görülmediğini de vurguladı. (DIŞ HABERLER)

Etiketler kuş gribi H10N3