Christopher Nolan, yeni filmi için hazırlıklara başladı: 2. Dünya Savaşı filmi çekecek

Christopher Nolan, fizikçi J. Robert Oppenheimer'ın, II. Dünya Savaşı sırasında atom bombasının bulunmasındaki rolünü anlatacak olan yeni filmi için stüdyolarla görüşmeye başladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - "Kara Şövalye", "Başlangıç", "Yıldızlararası", "Tenet" gibi filmlerin yönetmeni, Christopher Nolan, yeni filmini hayata geçirmek hazırlıklara başladı. Yönetmen, savaş filmi "Dunkirk"ten sonra bir kez daha II. Dünya Savaşı'nın dönüm noktalarından birini anlatacak olan yeni filmi için stüdyolar ile görüşmelere başladı.

Box Office Türkiye'nin Deadline'dan aktardığı habere göre, bir yıl öncesinde kariyerinin büyük çoğunluğu boyunca Warner Bros. ile çalışan Nolan'ın, Warner Bros.'un geçen sene sonunda sinemacılara danışmadan aldığı belirtilen 2021 takvimindeki filmlerin sinemalarla eş zamanlı olarak HBO Max'te gösterilmesi kararı sonrası stüdyoyla arası açılmış, yönetmenin yakın çevresine gelecek filmlerine başka stüdyoların çatısı altında imza atabileceğini söylediği konuşulmuştu. 

Nolan'ın yeni filminin, II. Dünya Savaşı sürecinde Manhattan Projesi'nin başkanlığını yapmış olan ve "nükleer bombanın babası" olarak adlandırılan fizikçi J. Robert Oppenheimer'ın, atom bombasının bulunması ve kullanılmasındaki rolünü merkezine alacağı konuşuluyor.