CHP'nin 'araştıracağı' başkanlardan Güzel: Yıkılan binalar hep eski

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun 'araştırın' dediği belediye başkanlarından Güzel "Kusurum varsa başım üstüne, ama yıkılan binalar hep eski" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun başkanlığında bir heyet kurulmasını ve Hatay’daki belediyelerin depremin sonuçlarına ilişkin sorumluluklarının araştırılması talimatını verdi.

CHP Genel Merkezi’nden iletilen bilgi notunda da Kılıçdaroğlu’nun talimatının Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra CHP’li Arsuz, Defne ve Samandağ ilçe belediyelerini de kapsadığı ifade edildi.

TORUN: HATAY'DAN BAŞLAYACAĞIZ

T24'ten Eray Görgülü'nün haberine göre heyetin başında yer alacak olan CHP Genel Başkanı Yardımcısı Seyit Torun, öncelikli olarak CHP’li belediyelerin sorumluluklarını inceleyeceklerini ifade etti. “Biz üstümüze düşeni yapıyoruz. AKP’li belediyeleri doğrudan inceleme şansımız yok ama tespit ettiğimiz eksiklikleri de mutlaka ortaya koyacağız” diyen Torun, ilk olarak Hatay’dan başlayacaklarını söyledi.

Çalışmalara zaman geçirmeden hemen başlayacakları bilgisini veren Seyit Torun, "Daha sonra sırasıyla Kahramanmaraş, Adıyaman ve diğer illerle devam edeceğiz” diye konuştu. 

DEFNE BELEDİYE BAŞKANI GÜZEL: BİZ BURADAYIZ

Kılıçdaroğlu’nun “sorumluluklarını araştırın” dediği isimlerden Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel de alınan karara ilişkin “Biz hiçbir yere kaçmıyoruz. Keşke araştırma yapsalar biz buradayız” dedi ve sözlerine şöyle devam etti: “Bana bu konuda bir bilgilendirme yapılmadı. Olabilir, genel başkanımız bunu isteyebilir. Yapılsın da. Ama yıkılan binaların hepsi eski, 30-40 yıllık binalar. Defne ilçe belediyesi 2014 yılında kuruldu. Ama burada bakarsanız hep eski binalar yıkılmış. Yeni binalarda da çatlamalar olmuştur ama deprem çok şiddetliydi.

Bu şiddetle çatlamalar olmuş olabilir. Benim bir kusurum, suçum var ise genel başkan istifamı ister. Kusurum varsa başım üstüne. Bir yandan da savcılık şimdi belediyelere yazılar gönderiyor. Yıkılan binalarla ilgili yapı denetiminden, mesul kişilere, müteahhitlere kadar bilgiler isteniyor. Biz de şimdi bunları hazırlıyoruz, savcılıklara teslim ediyoruz. Zaten kimlerin kusuru varsa da ortaya çıkacaktır.”

ARSUZ BELEDİYE BAŞKANI GÜVEN: VARSA EKSİK ORTAYA ÇIKAR 

CHP'li Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven de “Bana henüz iletilmiş resmi bir bilgilendirme yok” dedi.

“Genel Merkez, bir çalışma yapıyorsa, eksik yönleri tespit etmek için yapıyordur. Varsa eksik yönler ortaya çıkar zaten. Biz de gerekeni yapıyoruz” ifadelerini kullanan Güven, “Bir kusurunuz olduğunu düşünüyor musunuz?” sorusuna ise “Tarafıma bir bilgilendirme yapıldıktan sonra değerlendirebilirim” diyerek cevapsız bıraktı.

'AK PARTİLİ BELEDİYERİN DE SORUMLULUĞU ORTAYA KONMALI'

Kılıçdaroğlu’nun, MYK'da AK Parti'li ilçe belediyelerinin sorumluluklarının da ortaya konması gerektiğini dile getirdiği öğrenildi

(HABER MERKEZİ)