CHP’li Keven: Yozgat Şehir Hastanesi’nin dışı ihtişamlı içi boş

Yozgat Şehir Hastanesi’nde son iki ayda 10 doktor istifa edince hastanede 68 doktor kadrosu boş kaldı. CHP Yozgat Milletvekili Keven, istifalar nedeniyle hastanenin yetersiz kaldığını söyledi.

Yozgat Şehir Hastanesi
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yozgat Şehir Hastanesi’nde korona virüsü sürecinde istifalarına izin verilmeyen doktorlar istifa yasağı bittikten sonra peş peşe görevlerinden ayrılmaya başladı. .

CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven, Yozgat Şehir Hastanesi’nde doktorların çalışmak istemediğini ve mecburi hizmeti dolunca hemen tayin istediklerini ileri sürdü. Keven, birçok branşta bulunan boş kadrolara atama yapılmadığını belirterek, hastanede toplam 187 doktor kadrosu bulunduğunu, ancak 119 doktorun aktif görev yaptığını belirtti.

‘910 SAĞLIK PERSONELİ KADROSUNUN 680’İ DOLU’

1 Temmuz’da kaldırılan istifa yasağın ardından Yozgat Şehir Hastanesi’nde son iki ayda 3 pratisyen, 3 genel cerrah, 1 göğüs hastalıkları, 1 hematoloji, 1 KBB, 1 göz doktoru olmak üzere toplam 10 doktor kamu görevinden istifa etti. Keven, “Pek çok alanda en az personelle en çok iş yapılmaya çalışılıyor. Ülkemiz hemşire, ebe, acil yardım teknisyeni, röntgen teknisyeni ve birçok branşta en yoğun çalışıp en az maaş alan ülkeler sıralamasında en üstte bulunuyor. Yozgat Şehir Hastanesi’nde toplam 910 sağlık personeli kadrosu bulunuyor ancak 680 personel aktif görev yapıyor. 130 ebe kadrosunun 29’u boş. 460 hemşire kadrosunun 109’u boş. 20 röntgen teknikerinin 8’i boş. 6 diyaliz teknikerinin 2’si boş. Toplamda kadrosu olduğu halde 230 sağlık personeli kadrosu boş” dedi.

‘İHTİŞAMLI OLAN SADECE HASTANE BİNASI’     

Keven, dışarıdan bakıldığında ihtişamlı güzel bir hastane binasının göründüğünü ancak istifa eden doktor sayısı ile hastanenin Yozgat’a hizmet etmekte yetersiz kaldığını bu yüzden hastaların büyük şehirlere gitmek zorunda kaldığını kaydetti. Yozgat Şehir Hastanesi’nde Ankara ve Kayseri’ye sevk veren bir yapı oluştuğunu aktaran Ali Keven, “Hastanede uzman doktor açığı var. Resmi yazıyla edindiğim net sayılara göre 4 beyin cerrahı kadrosunun 2’si boş. 7 çocuk hastalıkları uzmanı kadrosunun 3’ü boş. 8 genel cerrah kadrosunun 6’sı boş. 4 göğüs hastalıkları uzmanı kadrosunun 2’si boş. 10 dâhiliye uzmanı kadrosunun 3’ü boş. 6 kadın doğum uzmanı kadrosunun 3’ü boş. 5 KBB uzmanı kadrosunun 3’ü boş. 5 psikiyatri uzmanı kadrosunun 3’ü boş. 5 üroloji uzmanı kadrosunun 2’si boş. Çocuk acil, çocuk kardiyoloji, endokrin, hematoloji, nefroloji, yoğun bakım gibi branşlarda ise görev yapan doktor yok” diye konuştu.

Keven, toplam bütün branşlarda 68 boş kadro bulunduğunu, tüm bunları Sağlık Bakanlığı’nın bildiğini dile getirdi.