CHP'li belediyenin 'Alperen' torpili CHP'li başkanı 'kızdırdı'

Alperen Ocakları Hatay İl Başkanı, önce Samandağ Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü'nde ardından Büyükşehir Belediyesi’nde memur olarak işe başladı. CHP’li Abacı, atamayı doğru bulmadıklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

Burcu Özkaya Günaydın

HATAY - Samandağ ilçesi CHP’li Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, Alperen Ocakları Hatay İl Başkanı Mehmet Ali Eker’i, Ankara’dan bir kişinin ‘ricası üzerine’ Samandağ Belediyesi’nde Özel Kalem Müdürlüğü’nde işe aldı. Eker, bir hafta sonunda da Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne, memur olarak iş başı yaptı.

Samandağ İlçe Başkanı Turgay Abacı, bu atamayı doğru bulmadığını söyleyerek “Hiçbir emeği olmayan Alperen Ocakları Başkanı’na belediyemizde devlet memurluğu ortamı yaratılması, buna ön ayak olunması doğru değildir” ifadelerini kullandı.

Samandağ Belediyesi Başkanı Refik Eryılmaz

‘BİR ARKADAŞIMIZ BİZDEN RİCA ETTİ’

Samandağ Belediyesi Başkanı Refik Eryılmaz, katıldığı bir TV programında konuyla ilgili açıklama yaptı. Programda “Samandağ Belediyesi’ne Özel Kalem Müdürlüğü’ne alınarak buradan memurluğa geçiş yaptırılan kaç kişi var” sorusu yöneltilen Eryılmaz, şu şekilde yanıtladı: “Bir kişi var. Atatürk Sahil Parkı olmak üzere tüm işlerimize yardımcı olan, tüm taleplerimize koşuşturan bir arkadaşımız bizden rica etti. Bize bir isim verdi ‘Bunu Özel Kalem Müdürlüğü’nden alır mısınız, kısa bir süre içinde başka kuruma gidecek’ dedi. ‘Tabi ki’ dedim, aldım. Bir hafta sonra da başka kuruma gitti.”

Eryılmaz, kendisini bu konuda eleştirenlerin Samandağ’a hizmet yapılmasını istemeyen kişiler olduğu görüşünde. Eryılmaz işe alımı, memleketin menfaati için iş gören, 600 milyon TL değerindeki Samandağ Parkı’nı ‘bir kuruş ödemeden’ Samandağ Belediyesi’ne tahsisine yardımcı olan kişinin ricası ile yaptığını belirtti. Eryılmaz, “Bir arkadaşımın böyle basit bir talebini yerine getiremeyeceksem, bu memlekete nasıl hizmet getireceğim? Belediyenin bu arkadaşımızın işe alınıp bir hafta sonra başka kuruma gönderilmesinden bir kuruş zararı olmadı. Burada sorgulanan nedir? Refik Eryılmaz’ı eleştirecek başka bir şey bulamadılar mı?” ifadelerini kullandı.

CHP Samandağ İlçe Başkanı Turgay Abacı

‘BU PARTİYE EMEKLERİ OLAN GENÇLERİMİZ VARKEN…’

Başta CHP Samandağ İlçe Örgütü olmak üzere, HDP, TİP, SYKP gibi partilerden bu konuya dair açıklamalar geldi. Konuyla ilgili CHP Samandağ İlçe Başkanı Turgay Abacı, bu atamayı doğru bulmadığını söyledi. Abacı, “Bize destek veren, bizim birçok projemizi sonuçlandırma noktasında çabası olan insanlar olabilir. Ancak hiçbir emeği olmayan Alperen Ocakları Başkanı’na belediyemizde devlet memurluğu ortamı yaratılması, buna ön ayak olunması doğru değildir. Gerçekten bu partiye büyük emekleri olan, partiyi sahiplenen gençlerimiz var. Biz bu konuda yapılan yapıcı eleştirilerin doğru olduğunu düşünüyoruz. Bu konuda zamanında bilgi sahibi olamadığımız için sürece müdahil olamadık” diye konuştu.

Hatay’ın böyle atamalardan daha büyük sorunları olduğunu belirten Abacı, iktidarın Hatay’dan bir yılda 25 milyara TL’ye yakın vergi topladığını, bunun karşılığında Hatay’a 800 milyon TL’lik kamu yatırımı yapıldığını söyledi: “Bu yatırım da sanki çok büyük lütufmuş gibi lanse ediliyor. Hatay’da bir adalet binamız yok. Samandağ-Çevlik yolu, sürekli kaya düştüğü için kullanılamıyor. Bunları çözemeyen iktidarın, gelip burada iş çözmesi mümkün değil. Bugüne kadar Samandağ’a yapılan tüm hizmetler, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Samandağ Belediyesi tarafından yapıldı.”

Alperen Ocakları Hatay İl Başkanı Mehmet Ali Eker

‘TORPİLLE BÖYLE Mİ MÜCADELE EDİLECEK?’

HDP Samandağ İlçe Başkanı Naim Özbek, Ankara’dan ricanın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan geldiğine dair duyumları olduğunu, Samandağ Belediye Başkanı’nın da bu ‘ricayı’ kıramadığını canlı yayında açıkladığını belirti.

Özbek, torpille, yolsuzlukla, liyakatsizlikle mücadele ettiğini söyleyen bir partinin belediye başkanının yaptığı bu kayırmayı, doğru bulmadıklarını vurguladı. Özbek, Samandağ’da yüzlerce işsiz genç varken, Alperenler Ocağı Başkanı’nın memur olmasına ön ayak olmanın, muhalefet partisine yakışmayacak bir tavır olduğunu kaydetti.

Belediye Başkanı’nın “Sahil Parkı için bize destek oldular” söylemine tepki gösteren Özbek, “Bu parkın kamu yararı için belediyeye tahsisinde birilerinin araya girmesine gerek yok. Bu zaten belediyenin hakkı. Özel Kalem Müdürlüğü memurluk basamağı mıdır?” diye sordu. Olayın gizli saklı yapıldığının bir şekilde ortaya çıktığını ve bu nedenle Belediye Başkanı’nın konuyu itiraf etmek zorunda kaldığını belirten Özbek, “Şu an inanılmaz bir baskı ortamı var. Belediye Başkanı sosyal medyada kendi ve belediyenin sayfasına bu konuda eleştiri yazısı yazanları sildiriyor” dedi.

‘BUNLAR YIPRATMA POLİTİKASI’

Samandağ Belediyesi Meclis’i üyeleri de konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, son dönemde ilçenin gereksiz yere meşgul edildiği, belediye yönetimine karşı yıpratma ve karalama kampanyası yapıldığı vurgulandı. Açıklamada şöyle denildi: “İlçemize yönelik şovenist kışkırtmalar yapılmaktadır. Üzerin fırtına koparılan personel şu an istihdam edilmemektedir. Kendisine belediye bütçesinden bir ödeme de yapılmamıştır. Bu yıpratma politikalarına karşı başkanımız ve belediye çalışanları el ele üretmeye devam edecektir.”