Ceylanpınar Belediyesi’nde AK Partililere torpil iddiası

Urfa’nın AK Partili Ceylanpınar Belediyesi’nde, partiye yakın 11 kişinin sözleşmeli personel olarak işe alındığı iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol

Fatma Keber

URFA - AK Partili Ceylanpınar Belediyesi’nde 11 sözleşmeli personel alımı yapıldı. İşe alınanlar arasında yer alan AK Parti Belediye Meclis Üyesi Cuma Barutçu, Ceylanpınar Belediyesi’nde sözleşmeli işe girmek için belediye meclis üyeliğinden istifa etti.

Bunun yanı sıra işe alınan isimler arasında, AK Parti Ceylanpınar İlçe Başkanı Abdulcelil Doğantekin’in oğlu Ferhat Doğantekin’in ve ilçe yönetim kurulu üyesi Hidayet Dik’in yer aldığı öne sürüldü.

Deva Partisi Urfa İl Başkanı Ahmet Tüysüz ve HDP Ceylanpınar İlçe Eş Başkanı Mehmet Ali Kahraman, işle alımların usulsüz olduğunu söyleyerek tepki gösterdi.

HDP Ceylanpınar İlçe Eş Başkanı Mehmet Ali Kahraman

‘AKP ÜLKE GENELİNDE BÖYLE HAREKET EDİYOR’

HDP Ceylanpınar İlçe Eş Başkanı Mehmet Ali Kahraman, sözleşmeli personel alma yetkisinin belediye meclisinde olduğunu hatırlatarak, “Bu konu geçen hafta belediye meclisinde tartışıldı. Daha önce de HDP'li meclis üyesi arkadaşlar ile konuyu tartıştık ‘kesinlikle kabul etmeyin’ dedik. Çoğunluk avantajı ile mevzuyu mecliste geçirmişler. 11 kişiyi sözleşmeli olarak işe almışlar. Bunların içerisinde meclis başkanının oğlu var, belediye meclis üyesi var” diye konuştu.

Kahraman, yaşanan duruma şaşırmadıklarını ifade ederek şöyle konuştu: “AKP, ülke genelinde bu şekilde hareket ediyor. 11 kişi işe almışlar, tamamı yandaş ve akraba. Bu kişilerin işe başladığı duyumunu aldık.”

Deva Partisi Urfa İl Başkanı Ahmet Tüysüz

‘HİÇBİR DÖNEM BU KADAR AYYUKA ÇIKMAMIŞTI’

DEVA Partisi Urfa İl Başkanı Ahmet Tüysüz de duruma tepki göstererek, “İhtiyaçtan ziyade belli kişilere istihdam sağlama kaygısı ile birilerin işe alındığı basında yer aldı. Bu duruma, muhatapları tarafından itiraz bile edilmedi. Buna ihtiyaç bile duyulmayacak kadar pervasız bir hal aldı torpil ve kayırma işi. Bu iş, hiçbir dönem bu kadar ayyuka çıkmamıştı” dedi.

İşe alımla ilgili herhangi bir duyuru yapılmadığını sözlerine ekleyen Tüysüz, sözlerine şöyle devam etti: “Torpilin devreye girdiği çok açık. Liyakatin esas alındığı değil, sadakatin esas alındığı, işin ehline değil yandaşa peşkeş çekildiği belli.”

AK PARTİLİ MECLİS ÜYESİ SOSYAL MEDYADAN ELEŞTİRDİ

Ceylanpınar Belediyesi’nin AK Partili Meclis Üyesi Yusuf Geçen, sosyal medya hesabından duruma tepki gösterdi. Geçen, paylaşımında usulsüzlük iddialarıyla ilgili şunları ifadeleri kullandı: “Ben Ceylanpınar Belediye Meclis Üyesi olarak seçilmiş bir meclis üyesiyim. Fakat bizlere vasıf görev verilmediği için hizmet edemiyoruz. Halkın arasına girip sorunlarını dinleyemiyoruz. Meclis kararlarında ne kadar ret verirsek de çoğunluk onay verdiği için bizim kararımız geçerli olmuyor.”

Geçen, 11 kişinin işe alınmasına onay vermediğini ancak çoğunluk oyları ile bu kişilerin işe alındığını kaydetti ayrıca bunlara itiraz ettiği için muhalif ilan edildiğini söyledi.

Öte yandan iddialara ilişkin aradığımız Ceylanpınar Belediyesi, sorularımızı cevapsız bıraktı.