CHP'li Başarır: Demirören Grubu ve 5 şirket doları 18 TL'den satıp 10.30 TL'den aldı

CHP'li Ali Mahir Başarır, Demirören Grubu ile iktidara yakın 5 şirketin, 20 Aralık'ta doları 18 TL'den satıp, 10.30 TL'den yeniden alım yaptıklarını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kur korumalı mevduat modelini açıkladığı 20 Aralık'ta Yıldırım Demirören'in Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Demirören Grubu ile iktidara yakın 5 şirketin ellerindeki dolarları 17-18 TL'den sattığını söyledi. 

Halk TV'de konuşan Ali Mahir Başarır, "Demirören Grubu ve 5 şirket, 20 Aralık günü çok yüksek yüklü miktarda dolar bozdurdu ve 3-4 gün içerisinde de tekrar döviz aldı. Kesin olarak biliyoruz" ifadesini kullandı. Başarır şöyle dedi:

 "20 Aralık'ta kimler döviz aldı, kimler bozdurdu? Buradan net bir şey söyleyeyim. Demirören Grubu ve 5 şirket 20 Aralık günü çok yüksek yüklü miktarda dolar bozdurdu. 3-4 gün içerisinde de tekrar döviz aldıklarını kesin olarak biliyoruz. Ziraat Bankası'na, Halk Bankası'na, Vakıfbank'a sorduğumuz zaman, bizzat görüşmek istedim bilgi vermediler. Yıldırım Demirören ve 5 şirket, 19-20 Aralık'ta dövizini 17-18 liradan satmıştır. 10.30'a düştüğünde bu şirketler döviz almıştır. Yani 10 milyar dolar bozduran bu şirketlerin yaklaşık 16 milyar doları olmuştur." (HABER MERKEZİ)