CHP'li Başarır: Boğaziçi'ne daha beteri gelecek, öğrencilerin başına balyoz gibi inecek

CHP'li Ali Mahir Başarır, Erdoğan'ın Boğaziçi'ne rektör olarak Melih Bulu'dan 'daha beter' birini atayacağını söyledi: "Hocaların ve öğrencilerin direncini kırmak istiyor."

Ali Mahir Başarır.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Melih Bulu'nun 'dirayetli' çıkmadığı için Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'nden alındığını ve yerine daha 'beterinin' atanacağını belirtti.

Halk TV'de gazeteci İpek Özbey'in Gündem Özel programına konuk olan CHP'li Başarır, şunları söyledi:

İSTEDİĞİNİ YAPTIRABİLECEĞİNİ DÜŞÜNDÜ: Liyakat, bilgi ve birikim olarak Boğaziçi Üniversitesi'nin geleneklerine uygun olmayacak bir atamaydı ama yaptı. Yapmasının sebeplerinden biri; ben kendisine hakaret etmiyorum, bu ülkedeki her hocaya saygımız var. (Melih Bulu'yu) İsteklerini yaptırabileceği ve kullanabileceği bir isim olarak düşündü. Çok büyük tepkilerle karşılaştı. Öğrenciler tutuklandı. 

FAŞİST DÜŞÜNCEDE BİR KİŞİYİ GETİRMEK İSTEYECEKLER: Boğaziçi'nde direnç gösterildiği için, Melih Bulu liyakatsız olduğu için ya da tepkilere neden olduğu için alınmadı. Buradan söylüyorum; çok daha beteri, liyakatsızı, yetersizi ve bana göre çok daha faşist düşüncedeki bir kişiyi getirmek isteyecekler. Cumhurbaşkanı, Boğaziçi'nde yapmak istediklerini yapacak birisini getirecek. Hukuk Fakültesi kurmak istiyor, İletişim Fakültesi açmak istiyor ve Boğaziçi Üniversitesi'nin hocalarının öğrencilerinin direncini kırmak istiyor.

DİRAYETLİ ÇIKMADI: Melih Bulu ile bunu yapamadı. Neden yapamadı? Onun düşündüğü gibi dirayetli bir adam çıkmadı. Tepkilere karşı yetersiz ve sessiz kaldı. İstediği gibi kullanamadı. Saray'da o kapasitede çok adam var onun kılıcını sallayan, tetikçiliğini yapan insanlar var. Melih Bulu bunu beceremedi ve YÖK'ten oy birliği ile alındı.

BALYOZ GİBİ İNECEK: Daha beteri gelecek. İsteklerini yapacak ve öğrencilerin başına balyoz gibi inecek, en küçük durumda disiplin mekanizmasını kullanıp öğrenciyi kapının önüne koyacak ve Boğaziçi Üniversitesi'ni akademik ve bilimsel anlamda çok daha geriye götürecek birisini atayacak.  (HABER MERKEZİ)