CHP'den af açıklaması: Getirsinler, parlamentoda birlikte çalışalım

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, MHP'nin af çalışmasına ilişkin, 'doğru' bir düzenleme gelirse inceleyeceklerini belirterek, "Getirsinler, parlamentoda birlikte çalışalım" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MHP'de yürütülen af çalışması konusunda, CHP'den ilk açıklama geldi.

Halk TV yayınına katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, "Getirsinler. Bir hazırlık yapılacaksa parlamentoda birlikte çalışalım'' dedi.

''Doğru'' bir düzenleme gelirse inceleyeceklerini belirten Erkek, ''Devlete karşı işlenen suçlar affedilebilir. Kişilere karşı işlenen suçları affedemezsiniz'' diye konuştu.

MHP AF TALEPLERİNİ İNCELİYOR

NTV'nin edindiği bilgilere göre; MHP'de yürütülen çalışmanın iki önceliği var: İlki, 'cezasızlık algısının yaratılmaması', ikincisi ise, 'kapsamda sadece devlete karşı işlenen suçların yer alması'. MHP af konusunda kendisine ulaşan talepleri bu iki kırmızı çizgi kapsamında değerlendirmeye aldı. Çalışma tamamlandıktan sonra AK Parti ile de paylaşılacak. Gerekirse ortak komisyon kurulup teklife son şekli verilecek.

Gazete Duvar'ın 14 Ağustos'ta yayınladığı Duvar Arkası bölümünde, yeni bir ceza indirimi, hatta af beklentisinin dile getirildiği ifade edilmişti. Buna gerekçe olarak yine cezaevlerindeki yoğunluğun gösterildiği belirtilmişti. Kulislerde MHP’nin 1 Ekim’de başlayacak Meclis’in 6. Yasama Yılı’nda cezaevleriyle ilgili yeni bir yasa teklifi sunmasının beklendiği konuşuluyor. (HABER MERKEZİ)

Etiketler MHP chp muharrem erkek