CHP’den 6284 açıklaması: AKP asla aklından geçirmesin

CHP’li Nazlıaka, 6284 sayılı kanuna ilişkin tartışmalara değinerek “AKP, baskıcı politikalarını ve kadın düşmanı zihniyetini bir adım öteye taşımayı asla aklından bile geçirmesin’ dedi.

Fotoğraf: Dilara Açıkgöz / csgorselarsiv.org
Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi Kanunu üzerinden yürütülen tartışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve “AKP, baskıcı politikalarını ve kadın düşmanı zihniyetini bir adım öteye taşımayı asla aklından bile geçirmesin. Gerici bir zihniyet ortaklığına tahammülümüz yok” dedi.

‘AYNILAR AYNI YERE, AYRILAR AYRI YERE’

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Yardımcısı Doğan Aydal’ın katıldığı bir televizyon programında Cumhur İttifakı'na katılım için sundukları “6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'un kaldırılması” ile ilgili tekliflerinin kabul edildiğini açıklaması üzerine yazılı açıklama yapan Nazlıaka, “Bir yanda kadınların yaşam hakkını savunan ve kazanılmış haklarına sahip çıkan Millet İttifakı; diğer yanda baskıcı, özgürlükleri kısıtlayan, kadınlara ölümü reva gören Cumhur İttifakı! Aynılar aynı yere, ayrılar ayrı yere” ifadelerini kullandı.

‘KADINLARI KARŞINIZA ALMAYIN’

Yeniden Refah Partisi’nin açıklamalarının tepki çekmesi üzerine AK Parti’nin geri adım attığı kanaatinde olduklarını ifade eden Nazlıaka, “AKP 21 yıllık tarihinde ilk defa doğru bir adım atıyor olabilir. Kadınları karşınıza almayın. Örgütlü gücümüz karşısında duramazsınız” dedi.

‘6284’Ü KALDIRMAYI AKLINDAN BİLE GEÇİRMESİN’

6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi Kanunu’ndan ve kazanılmış diğer haklardan vazgeçmeyeceklerini söyleyen Nazlıaka, şunları kaydetti:

“Erdoğan, milletin iradesini yok sayarak, Meclis’i görmezden gelerek, Anayasamızı ayaklar altına alarak İstanbul Sözleşmesi’ni bir gecede fesih etti. Biz, o süreçte bu hukuksuzluğa boyun eğmedik. Sonuna kadar hakkımızı aradık. O dönemde 6284’ün varlığını gerekçe gösterenler, şimdi de 6284’ü kaldırmayı aklından bile geçirmesin. (DUVAR)