Yeniden Refah Partisi'nden Cumhur İttifakı'na 5 şart

Yeniden Refah Partisi'nin Cumhur İttifakı'na katılmak için 5 şart sunduğu, bu şartlar arasında LGBTİ derneklerinin kapatılması ve 6284'ün kaldırılmasının da bulunduğu ifade edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti tarafından Cumhur İttifakı'na davet edilen Yeniden Refah Partisi'nin ittifaka katılmak için 5 şart sunduğu belirtildi.

Gazeteci İbrahim Haskaloğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı'ndan aldığını belirttiği bilgileri şöyle paylaştı:

"Yeniden Refah Partisi’nin AK Parti’nin Cumhur İttifakı’na katılım şartları:

• Kendi logomuzla seçimlere girilmesi

• LGBT derneklerinin kapatılması

• 6284 kalkması ( Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun)

• Süresiz nafakanın kalkması

• Ahlak ve maneviyat öncelikli eğitim sisteminin getirilmesi" 

Ne olmuştu?

14 Mayıs'ta yapılacak seçimler öncesi AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ı, Cumhur İttifakı'na katılmaya davet etmişti. Yıldırım ve Yavuz, Erbakan'ı Yeniden Refah Partisi Genel Merkezi'nde ziyaret etmişti. Erbakan ise görüşmeyle ilgili şunları söylemişti:

"Kendileri Sayın Cumhurbaşkanı'nın selamlarını bizlere ilettiler ve önümüzde yapılacak olan bu seçimlerde, 14 Mayıs seçimlerinde Yeniden Refah Partimizi Cumhur İttifakı'nda görmek istediklerini ifade ettiler. Bizler de yetkili kurullarımızda bu teklifi, bu daveti değerlendireceğiz, istişare edeceğiz. Kendilerine de en kısa zamanda cevap vereceğiz." (HABER MERKEZİ)