AK Parti'den Yeniden Refah'a yeşil ışık: 6284'te problem yok

Cumhur İttifakı'na davet edilen Yeniden Refah Partisi'nin Genel Başkan Yardımcısı Doğan Aydal, şartlarını AK Parti'ye ilettiklerini ve kendilerine "Hiçbir problem yok" yanıtı verildiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Aydal, Habertürk'te Kübra Par’ın sunduğu “Açık ve Net” programına konuk oldu. Cumhur İttifakı ile yapılan görüşmelerde katılım için 30 madde ile ilgili dikkat çeken bir açıklamada bulunan Aydal, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'un kaldırılması talebinin yer aldığı listeyi AK Parti'ye ilettiklerini ve kendilerine 'hiçbir problem yok' yanıtı verildiğini söyledi.

Aydal'ın açıklamasına moderatör Par, "Bunun kaldırılmasını talep ettiğiniz için sizi eleştiriyorum, AK Parti bu maddeye de 'tamam' demiş olamaz" ifadeleriyle tepki gösterdi.

Aydal ise "Bizim taleplerimiz yazılı olarak kendilerine iletildi, bu iletilme esnasında da bütün bu maddeler tek tek okundu ve karşı taraftan 'hiçbir problem yok' dendi" ifadelerini kullandı.

Yeniden Refah Partisi’nin Cumhur İttifakı’na katılmak için AK Parti’ye ilettiği şartların şunlar olduğu belirtilmişti:

"Kendi logomuzla seçimlere girilmesi

LGBT derneklerinin kapatılması

6284 kalkması ( Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun)

Süresiz nafakanın kalkması

Ahlak ve maneviyat öncelikli eğitim sisteminin getirilmesi" (HABER MERKEZİ)