CHP’de yerel yönetimler için danışma kurulu: MYK’ye destek olacak

CHP'de Özgür Özel'in genel başkan olmasıyla birlikte Danışma Kurulu oluşturulmasına karar verildi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP PM toplantısında eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun ile CHP eski genel sekreteri Bihlun Tamaylıgil’den oluşan bir danışma kurulu oluşturulması kararlaştırıldı.

Bu kurulun oluşturulması ve kurulda MYK ya da PM’de yer almayan deneyimli CHP’li siyasetçilerin yer alması, aday belirlemede uygulanacak ‘parti denetiminde ön seçim’, ‘eğilim yoklaması’ gibi yöntemlerini işlevsizleştireceği yorumlarını beraberinde getirdi.

Kurulda görev alan isimlerden CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, söz konusu danışma kurulunun aday belirleme yetkisi olmadığını, deneyim aktarmak gibi bir görevi olduğunu söyledi. Kurulun 2008’den bugüne görev yapmış Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılarından oluştuğunu belirten Ağbaba, “Bihlun Tamaylıgil 2008- 2010, Gökhan Günaydın 2011-2014, Veli Ağbaba 2014-2016, Seyit Torun 2016-2023 arası görev yapan arkadaşlar. Bu kişiler kendi dönemlerindeki olumlu olumsuz projeleri aktaracaklar. Öneriler sunacaklar. Örneğin ben Kardeş Belediye projesinin yeniden hayata geçmesini önereceğim” dedi.

'DANIŞMA KURULU’NUN ADAY BELİRLEMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL, KURUL MYK’NİN ÜZERİNDE DEĞİL'

Kurulun aday belirlemesinin kesinlikle söz konusu olmadığını ifade eden Ağbaba, “Böyle bir şey zaten mümkün değil. Bu danışma kurulu MYK’nin üzerinde değil, MYK’ye destek olan bir pozisyonumuz olacak. Hem seçim sürecinde hem de seçimlerden sonra çalışacak” diye konuştu.

‘ASLA SEÇİLMİŞ ORGANLARIN YETKİSİNİ ALAN BİR KURUL DEĞİL’

Önümüzdeki dönemde parti içinde Dışişleri Danışma Kurulu gibi başka danışma kurullarının da oluşabileceğini kaydeden Ağbaba, “Danışman değil, danışma kurulu. Yani seçilmiş organların yetkisini alan bir kurul asla değil. Kayıt dışı siyaset söz konusu değil” ifadelerini kullandı.