CHP’de sular durulmuyor: Kongre öncesi değişimcilerde 'pazarlık' istifası

Cumartesi günü Ankara’da yapılacak CHP kurultayına 16 delege gönderen Sakarya’da iki istifa yaşandı. İstifanın gerekçesi, ‘değişim’ talebiyle yola çıkanların genel merkezle 'koltuk pazarlığı' iddiası.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet Halk Parti (CHP) 38. Olağan Kurultayı cumartesi günü Ankara’da yapılacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da açıktan destek verdiği Özgür Özel, ‘değişim yapmak’ için aday oldu. Kurultaya 16 delege gönderen Sakarya'da peş peşe istifalar yaşandı. 

İKİ İSTİFA BİRDEN

Ankara’da yapılacak kongreye sayılı günler kalırken, 'değişimciler' arasında yer alan iki isim istifa etti. 27 Ağustos tarihinde Adapazarı İlçe Olağan Kongresi’nde seçilen İlçe Yönetim Kurulu üyesi Yiğit Ömer Üdemiş ile CHP Sakarya İl Gençlik Kolu Başkanı Emel Akçil istifa etti. 

‘DEĞİŞİM ADI ALTINDA ÇEŞİTLİ PAZARLIKLAR’

Sakarya'da yeni seçilen 'değişimci yönetimi' genel merkezle Parti Meclisi ve Merkez Yürütme Kurulu'nda yer almak için pazarlık yaptıkları iddiasıyla istifa eden Yiğit Öder Üdemiş, “Kötülükte sınır tanımayan, insan harcamayı bir şiar haline getiren, değişim adı altında çeşitli pazarlıklara oturan bazı yöneticilere iktidar yolunda başarılar diliyorum” dedi.

'SAKARYA'DA BİR DEĞİŞİM YOK'

“Mevcut yönetimden memnun olmayan çok kişi var” ifadelerini kullanan Üdemiş, şunları söyledi: “Değişim adı altında yola çıktı bu insanlar. Aldığımız bilgiye göre bunlar genel merkezle koltuk pazarlığı içindeler. Sakarya’da bir değişim yok."

 ‘KOLTUK İÇİN PAZARLIK YAPANLARA BAŞARILAR’

Emel Akçil, 'değişimci' il yönetimi tarafından bir hafta önce Yönetim Kurulu Üyeliği ve Kurultay Delege üyeliğinden düşürüldü. 

“Kaybetmemek uğruna kötülükte sınır tanımayan ve bunu başarı gibi görenler; aslolan Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Koltuk için pazarlık yapanlara değişim ve iktidar yolunda başarılar dilerim" diyerek istifa eden Akçil, "Biz değişim yapmak için yola çıktık. Ancak bizimle birlikte değişim için yola çıkanlar bir koltuk uğruna genel merkez ile pazarlık yapıyorlar. Değişim talebiyle yola çıkan isimler şu anda karşı tarafla pazarlık yapıyor. Koltuk karşılığında kurultaydaki oylarını satacak gibi görünüyor. İstişareler, telefonlar susmuyor. Sakarya’ya güvenmiyorlar. Bu olanları görünce, biz değişim için değil pazarlık için yola çıkmışız demek. Çok fazla omuz omuza çalışabileceğim bir ekip değil" dedi.