CHP’de protokol tartışmasından adaylık ilanı çıktı: 'Bizi rezil etti'

Eski CHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Hüseyin Remzi Gökbulak, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ile yaşadığı gerginliğin nedenini açıkladı. Akgün, "Bağırıp çağırarak bizi rezil etti" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Büyükçekmece İlçe Başkanlığı görevini 7 yıl yapan Hüseyin Gökbulak, 14 Mayıs Milletvekili seçimleri için ilçe başkanlığı görevinden istifa etti. Gökbulak, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ile 28 Ekim’de düzenlenen Cumhuriyetin 100. Yılı protokolünde yaşanan tartışmanın ardından Büyükçekmece Belediye Başkanı adayı olacağını açıkladı.

Hüseyin Remzi Gökbulak, Hasan Akgün ile yaşanan kavganın protokolde CHP’lilerin geri planda bırakılmasından kaynaklandığını açıkladı. Önümüzdeki mart ayında gerçekleştirilecek yerel seçimlerde Büyükçekmece Belediye Başkanlığı’na aday olacağını X hesabından duyuran Gökbulak, “Atatürk’ün en büyük eseri Cumhuriyet 100 yaşında. Kutlu olsun. 100.yılımızda Büyükçekmece’deki Dönüşümü Halkımızla birlikte inşa edeceğiz. Cumhuriyet Bayramımızı kutluyor, sizleri saygıyla selamlıyorum” dedi.

Protokol tartışmasında yaşananlara ilişkin bir açıklama yapan Gökbulak şunları söyledi: “Uzun yıllar boyunca Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Büyükçekmece İlçe Başkanlığı görevini büyük bir onur ve sorumlulukla yürüttüm. Partimize ve Büyükçekmece’ye olan bağlılığımı ve samimiyetimi her zaman ön planda tutarak, ilçemize hizmet etmek için çalıştım. Şimdi, ilçemizi daha iyi temsil etme arzusuyla, önümüzdeki yerel seçimlerde Büyükçekmece Belediye Başkanlığı’na aday olma kararı aldım. Bu kararı alırken, ilçemize her zamankinden daha fazla katkı sağlama amacı güderek, CHP’nin temsil ettiği değerleri en iyi şekilde yansıtmayı hedefledim. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için düzenlenen törende, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ile yaşadığım bir tartışma, beni kamuoyunu bilgilendirmeye sevk etti.

Tören esnasında, protokolde, CHP Büyükçekmece yönetiminin, ilçe başkanımız Halis Çiçekci de dahil olmak üzere ikinci sırada olduğunu görünce büyük üzüntü yaşadım. Törenin ardından Büyükçekmece Kaymakamımız Ali İkram Tuna’ya serzenişimi ilettiğim esnada başkan Hasan Akgün yanımıza gelerek, ‘Burada bunu mu konuşacağız? dedi. Ben de kendisine, ‘Evet. Burada konuşacağız. CHP’ye sahip çıkacaksınız’ karşılığını verdim. Hasan Akgün bu karşılığın üzerine, ‘CHP beni ilgilendirmiyor’ dedi. Ben ise ‘Siz o makama CHP’den seçildiniz. CHP’ye sahip çıkacaksınız’ dedim. Bunun üzerine “S…r git’ diyerek, sinkaflı bir tepki gösterdi.”

'BİZİ REZİL ETTİ, O DURUMA DÜŞMESİNE ÜZÜLDÜM'

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, konuyla ilgili Gazete Duvar'a yaptığı açıklamada, "Tavır ve davranışları, tamamıyla kendisini yönetemeyecek durumdaydı. O duruma düşmesine üzüldüm. Protokole geç geldiler. Dolayısıyla geride kaldılar. Kaymakamımız, kuvvet komutanlarımız vardı. Milletvekillerimiz vardı. Bağırmaya başladı. Herhangi bir küfür etmedim. Sadece 'defol git' dedim. Çünkü bizi rezil ettiler."