CHP ve HDP'nin talebi: İzmir'deki cezaevleri incelensin

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, İzmir’de yaşanan depremin ardından çok sayıda binanın hasar gördüğünü hatırlatarak, cezaevlerinde incelemeler yapılması için Meclis’in heyet oluşturmasını talep etti. HDP Muş Milletvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit de cezaevlerinin ivedilikle ziyaret edilmesi içir Meclis İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'na başvurmuştu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi İzmir’de meydana gelen depremin ardından kentteki cezaevlerinde incelemeler yapılmasını talep etti. Üyesi olduğu TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’na başvuran Hakverdi, Hükümlü ve Tutuklu Alt Komisyonu’nun heyet halinde İzmir cezaevlerinde incelemeler yapmasını istedi.

Depremin ardından birçok binaının hasar adlığını ve birçoğu için riskin hala devem ettiğini belirten Hakverdi, birçok binada hasar olduğunu belirterek yaptığı inceleme talebine ilişkin şunları söyledi:

“İzmir’de 14 Ceza İnfaz Kurumu ve Bir de Çocuk Eğitimevi bulunmakta. Deprem sonrası cezaevlerinin durumuna dair net bir bilgi alabilmiş değiliz. Binlerce tutuklu ve hükümlünün içinde bulunduğu bu yapıların da bir an önce incelenmesi, hasar tespitinin yapılması ve gerekli önlemlerin alınması gerekiyor. Bu anlamda Üyesi Bulunduğum İnsan Haklarını İnceleme Komisyonumuza bağlı Cezaevi Alt Komisyonumuzun bir heyet halinde ivedi olarak yerinde inceleme yapmasını istedik.”

HDP DE CEZAEVLERİ İÇİN BAŞVURUDA BULUNMUŞTU

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muş Milletvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit de yaşanan depremin ardından cezaevlerinin “ivedilikle” ziyaret edilmesini talep ederek Meclis İnsan Hakları İnceleme Komisyonuna başvuruda bulunmuştu. Mahpus aileleri ve yakınlarının endişeli olduğunu belirten Koçğiyit, ziyaret edilmesi gereken cezaevlerini şu şekilde sıralamıştı:
“İzmir Foça Açık Ceza İnfaz Kurumu’nun, İzmir 1 ve 2 No’lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumlarının, İzmir 1, 2, 3 ve 4 No’lu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumlarının, İzmir Açık Ceza İnfaz Kurumu’nun, İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nun, İzmir Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nun, İzmir (Buca) Kapalı/Açık Ceza İnfaz Kurumu’nun, Menemen R Tipi Kapalı/ Açık Ceza İnfaz Kurumu’nun, Menemen T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nun, Torbalı Açık Ceza İnfaz Kurumu’nun, İzmir (Urla) Çocuk Eğitimevi.” (DUVAR)