CHP Urfa İl Başkanlığı'na atanan Budak'ın araç camına mermi bırakıldı

CHP Urfa İl Başkanlığı'na kayyım olarak atanan Ahmet Budak, devir teslim törenine gitmek için aracına yöneldi ancak ön camına mermi bırakıldığını gördü. Olayla ilgili emniyet çalışma yapıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ahmet Budak, yedi aydır CHP Urfa İl Başkanı olarak görev yapan Ferhat Karadağ'ın yerine atandı. Devir teslim töreni için bu sabah evinden çıkıp aracına yönelen Budak, ön camına Kalaşnikof mermisi bırakıldığını gördü. Bunun üzerine Budak, polise haber verdi. Konuyla ilgili emniyet güçlerinin çalışması devam ediyor.

DHA'da yer alan habere göre, CHP Şanlıurfa İl Başkanı Hayrettin Çidir, yedi ay önce görevden alınıp, yerine Ferhat Karadağ kayyım olarak atandı. Yedi aydır görev yapan Karadağ'ın 45 gün içerisinde kongre yapmak yerine 5 ilçe yönetimini görevden alması sonrası, mahkeme kararı ile CHP İl Başkanlığı'na bu kez Ahmet Budak kayyım olarak atandı. Bugün yapılacak devir teslim töreni öncesi Ahmet Budak, evinin önündeki minibüsün sileceğine Kalaşnikof mermisi bırakıldığını gördü. Budak'ın ihbarı sonrası inceleme yapan polis, şüpheli ya da şüpheli yakalamak için çalışma başlattı. Konuya ilişkin Ahmet Budak, "Devir teslim törenine gitmek için sabah evimin önüne çıktım, arabama bindim. Biner binmez, arabanın ön camındaki Kalaşnikof mermisini gördüm. Hemen emniyet güçlerini aradım. Olayla ilgili çalışmalar yapılıyor" dedi.

'45 GÜN İÇİNDE PARTİYİ KONGREYE GÖTÜRECEĞİZ'

Budak, daha sonra polisin yoğun güvenlik önlemi altında parti binasında yapılan törenle görevine başladı. Sabah saatlerinde park halindeki aracın ön camının sileceğine uzun namlulu Kalaşnikof marka tüfeğe ait mermi konulup, kendisine gözdağı verildiğini ancak korkmadan görevi devraldığını söyleyen Budak, "CHP'yi ilerletmek için elimizden ne geliyorsa hep beraber yapmaya çalışacağız. Ankara 5'inci Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından 5 kişilik kayyum heyeti olarak atandık. Kayyum heyeti olarak partiyi 45 gün içinde kongreye götüreceğiz" dedi. (HABER MERKEZİ)