CHP: Kaftancıoğlu kararı yok hükmündedir

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun parti üyeliğinin Yargıtay tarafından düşürülmesi sonrasında CHP’den "karar yok hükmündedir" açıklaması geldi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Canan Kaftancıoğlu'nun siyasi parti üyeliğini düşürmesi kararına tepki gösterdi.

Yargıtay tarafından CHP’ye gönderilen yazıda Kaftancıoğlu’yla ilgili olarak "Cumhurbaşkanına hakaret suçunun Siyasi Partiler Kanunu’nun 11 maddesi kapsamında siyasi parti üyeliğine engel oluşturacak türden bulunduğu anlaşıldığından, ilgilinin siyasi parti üyeliğinden ve parti organlarındaki görevleri sonlandırılarak sicil kaydı silinmiştir" ifadesi yer aldı.

Yargıtayın kararı sonrasında CHP’den yapılan yazılı açıklamada, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun siyasi parti üyeliğinin sonlandırılmasına ilişkin olarak, "Siyasi parti üyeliğinin sonlandırıldığına' ilişkin yazısı bizim için siyaseten yok hükmündedir" vurgusu yapıldı.

CHP'den yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Genel Merkezimize, İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu’nun 'Siyasi parti üyeliğinin sonlandırıldığını' bir yazı ile bildirmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi, hukuk bürolarında değil bir ulusun özgürlük ve tam bağımsızlık hedefiyle, Kuvayi Milliye ruhuyla savaş meydanlarında kurulmuş bir partidir. Cumhuriyet Halk Partisi gönül bağını, Kurtuluş Savaşımızdan, sosyal adaletten, emek mücadelesinden alan bir partidir. Cumhuriyet Halk Partisi, üye formu doldurularak katılınan bir siyasi partiden çok, gönül bağıyla dahil olunan bir siyasi mücadeledir. Cumhuriyet Halk Partisi gönül bağı, sadece bir resmi üyelik değildir. Canan Kaftancıoğlu, partimize gönül bağı ile bağlı üyesi, bir mücadele neferi ve seçilmiş İl başkanımızdır, fiilen il başkanlığı görevini sürdürecektir.” (HABER MERKEZİ)