CHP: Bari aşıda yandaşlık olmasın

AK Partililere aşı torpili yapıldığı iddiasına net bir yanıt verilmediğini söyleyen CHP Sözcüsü Faik Öztrak "Bari aşıda yandaşlık olmasın" dedi. Öztrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğnan'ın CHP'ye yönelik tepkilerine "Anlıyoruz sıkıntıdasınız… Masayı devirip hesap ödemeden kaçma niyetindesiniz" diye yanıt verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Sözcüsü Faik Öztrak, AK Partililere Çin'den getirilen aşıların yapılmaya başlandığı yönünde CHP Ankara Milletvekili Murat Emir'in gündeme getirdiği iddiaların net dille yalanlanamadığını belirterek "Hiç olmazsa aşıda partizanlık yapmayın" dedi.

Basın toplantısı düzenleyen Öztrak, "Ortada çok ciddi iddialar var. Aşıların Saray sosyetesine ve AK Partililere bir süredir zaten yapıldığı söyleniyor. Milletvekilimiz bu iddiaları Sağlık Bakanı’na sordu. Bakan bu iddiaları net bir şekilde yalanlayamadı. Yuvarlak cevaplar verdi. Bu konu, yuvarlayarak geçiştirilecek bir konu değil. Hiç olmazsa aşıda partizanlık yapmayın. Bari aşıda yandaşlık olmasın. Torpil olmasın" diye konuştu.

'DİNLEME İDDİALARI İÇİN SORUŞTURMA AÇMALI'

Öztrak, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun dinlendiğine yönelik yaptığı açıklamalarla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Seni kim nerede ne zaman dinlemiş, yargıya anlat" sözlerine şöyle yanıt verdi:

"Bugün tüm muhalefet partilerinin neredeyse tamamında böyle bir endişe var. Onları bırakın milletimizin tamamında var. Bu ülkede telefonlar hukuksuz bir şekilde dinlenmedi mi? O telefon tapeleri üzerinden insanlar hapislere atılmaya kalkışılmadı mı? 17 yıldır devleti yöneten kişinin böyle bir rahatsızlığı gördüğü andan itibaren re'sen soruşturma açması lazım. Geçtiğimiz hafta telefon dinlemek ahlaksızlıktır diyen İçişleri Bakanı daha birkaç yıl önce dinlenmedi mi?"

'GÖRDÜK Kİ SARAY SALGINLA MÜCADELE ETMEMİŞ'

CHP Sözcüsü Öztrak, korona virüsüyle ilgili verilerin çok daha yüksek olduğunun açıklanmasıyla ilgili de şöyle konuştu:

"Hükümetin salgınla mücadele edemediği, süreci çok kötü yönettiği her geçen gün biraz daha ortaya çıkıyor. Gerçek vaka sayılarını uzunca bir süre milletten sakladılar. Sonunda gördük ki; Saray, salgınla mücadele etmemiş. Vaka sayılarını eğip bükerek gerektiğinde de gizleyerek milletimizden gerçekleri saklamış. Artık mızrak çuvala sığmayınca vaka sayılarını açıklamaya başladılar. Türk Tabipleri Birliği, “Bu vaka sayıları da gerçeği yansıtmıyor, vaka sayısı çok daha fazla” diyor. Ama bu iskontolu rakamlarla dahi, günlük vaka sayılarında Türkiye, Avrupa’da birinci, Asya ülkeleri içinde ikinci, Tüm dünyada ise dördüncü.

Dünkü istatistiklere göre, 330 milyon nüfuslu ABD’den, 211 milyonluk Brezilya’dan ve 1,3 milyarlık Hindistan’dan sonra en yüksek vaka sayısı Türkiye’de… Herhalde bu noktaya bir günde gelinmedi. Ne zaman günlük vaka sayıları 10 bini geçti, ne zaman 20 bin eşiği aşıldı, bu eşikler aşıldığında hangi tedbirler önerildi?

'ERDOĞAN İSTİFA ETMELİDİR'

Bu konuda Bilim Kurulu’ndan bir açıklama bekliyoruz. Ve hükümet önerilen tedbirlerin hangilerini uyguladı, hangilerini uygulamadı? Neden uygulamadı? Ağustos böceği gibi türküyle, şarkıyla zaman geçirmek yerine yaz boyunca neden gerekli önlemler alınmadı? Bunları hepimiz öğrenmek istiyoruz. Ülkemize duyulan güveni sarsan, milletimizin canını tehlikeye atan bu durumun sorumlusu, Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan AK Parti Genel Başkanıdır. Sorumluluğunun gereğini yapmalı ve istifa etmelidir.

 

 

'ANLIYORUZ, TARZAN ZORDA'

CHP'li Öztrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti İl Başkanları Toplantısında CHP’ye yönelik nefret dilini en ağır şekilde kullanmaya devam ettiğini söyledi. Özrtak şöyle konuştu: 

"Ama yaptığı konuşmada; siftah yapamayan, “Bari ekmek verin” diyen esnaflarımız var mıydı? Hayır. Tarlasına, traktörüne, ineklerine hükümetin kredi kuruluşunun haciz koyduğu çiftçilerimiz var mıydı? Hayır.

12 milyonu aşkın işsizimizin ıstırabı var mıydı? Karın tokluğuna, yol parasına çalışırım diyen gençlerimiz var mıydı? Hayır. Salgınla ilgili istatistikleri saklaması sonucunda yaşamını kaybedenlerin ailelerine bir özür var mıydı? Hayır. Özelleştirilmedi deyip özelleştirdiğiniz Tank Palet Fabrikası’nda, 18 ayda üreteceğiz deyip de üretemediğiniz tankların hesabı var mıydı? Hayır.

Şu buhranda milletin elinden giden malın mülkün hesabı var mıydı? Hayır. Merkez Bankası’nın kasasından buharlaşan 128 milyar doların hesabı var mıydı? Hayır. Anlıyoruz Tarzan zorda… Masayı devirip hesap ödemeden kaçma niyetindesiniz. Yok öyle… Hesabı son kuruşuna kadar milletimize ödeyeceksiniz." (HABER MERKEZİ)