CENTCOM: Suriye'de iki IŞİD sorumlusu öldürüldü

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, 'Enes' kod adlı Suriye sorumlusu da dahil olmak üzere iki IŞİD yetkilisinin öldürüldüğünü açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Suriye’nin doğusunda iki IŞİD sorumlusunun öldürüldüğünü duyurdu. Yerel saatle 02:57 sularında helikopterlerin katılımıyla düzenlenen operasyonda 'birçok ölümcül saldırının planlayıcısı ve faili olarak bilenen' Enes kod adlı IŞİD’in Suriye sorumlusunun da öldürülenler arasında olduğu belirtildi.

CENTCOM'dan yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: “ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı güçleri, 11 Aralık'ta yerel saatle 02.57'de Suriye'nin doğusunda başarılı bir helikopter baskını düzenleyerek IŞİD'in doğu Suriye'deki komplo ve operasyonlarına karışan örgütün Suriye Vilayet Sorumlusu Enes de dahil olmak üzere iki IŞİD sorumlusunu öldürdü."

Operasyonun tek taraflı olarak ABD askerlerince gerçekleştirildiği bildirilen açıklamada, ilk belirlemelere göre operasyonda sivil kaybın olmadığı belirtildi. 

CENTCOM Sözcüsü Albay John Buccino ise "Bu operasyon, CENTCOM'un IŞİD'in kalıcı yenilgisini sağlama yönündeki değişmeyen kararlılığını yeniden taahhüt ediyor. IŞİD yetkililerinin ölümü, terör örgütünün Orta Doğu'da istikrarı bozan saldırı ve planlarını sekteye uğratacak" açıklamasında bulundu. (DIŞ HABERLER)

Etiketler CENTCOM IŞİD ABD