Çavuşoğlu yeni 'terör yasası'nı çıkaran İsveç'e yanıt verdi: Somut adım atın

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İsveç Dışişleri Bakanı Billström'ün açıklamalarına cevap verdi: Terörizmle mücadelede somut adımlar atın. Diğer hususlar ancak o zaman hallolur.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç'e "Üçlü Muhtıra'dan kaynaklanan yükümlülükleri yerine getirme" çağrısı yaptı. 

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, NATO üyeliği için gerekli tüm kriterleri yerine getirdiklerini söyleyip, Türkiye ve Macaristan'a üyeliklerini onaylama çağrısı yaptı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ise Billström'e Twitter'dan yanıt verdi. Çavuşoğlu paylaşımda, "İsveçli dostlarımıza çok açık bir mesaj! Üçlü Muhtıradan kaynaklanan yükümlülüklerinizi yerine getirin ve terörizmle mücadelede somut adımlar atın. Diğer hususlar ancak o zaman hallolur." ifadelerini kullandı.

Billström Twitter'da toplantıya ilişkin paylaşımında ise "Bugün Oslo'daki NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı, üye devletlerin İsveç'in NATO üyeliğine güçlü desteğini gösterdi. Bu, Türkiye ve Macaristan'a, İsveç'in NATO'ya girişini onaylama sürecine başlama konusunda çok açık bir mesaj." demişti.

NATO ülkelerinin dışişleri bakanları, Oslo'da gayriresmi toplantıda bir araya gelerek, 11-12 Temmuz'da yapılacak Vilnius Zirvesi'ne ilişkin hazırlıkları ele alıyor. (HABER MERKEZİ)