'Casusluk' ile suçlanan ABD'li eski askere Rus hapishanesinde saldırı iddiası

Dave Whelan, 2018 yılından bu yana Rusya'da 'casusluk' iddiasıyla tutuklu bulunan kardeşi Paul Whelan'ın tutulduğu ceza kolonisinde saldırıya uğradığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya'da 2018 yılından bu yana tutuklu bulunan ABD'li eski deniz piyadesi Paul Whelan'ın hapishanede saldırıya uğradığı iddia edildi. Rusya'da 'casusluk' ile suçlanan ve 2020 yılında bu suçtan mahkum edilen Whelan'ın erkek kardeşi Dave Whelan, konuya ilişkin açıklama yaparak, Mordovya bölgesindeki ceza kolonisinde tutuklu olan Whelan'ın dikiş atölyesinde yumruklu saldırıya uğradığını söyledi. 

Reuters'ın haberine göre, Whelan'ın kardeşi, Whelan'a yumruk atıldığını, kardeşinin de kendisini savunmak zorunda kaldığını anlattı. Dave Whelan, "Yeni bir tutuklu, üretim hattının bir kısmını bloke etmiş, Paul da önünden çekilmesini istemiş. Tekrar tekrar talepte bulunduktan sonra tutuklu Paul'un yüzüne vurmuş, bu esnada Paul'un gözlükleri kırılmış. Tutuklu daha sonra ona ikinci kez vurmaya çalışmış" dedi. 

'DİĞER TUTUKLULAR OLAYA MÜDAHALE ETTİ'

Dave Whelan'ın açıklamasına göre, Paul Whelan 'ikinci darbeyi engellemeye çalıştıktan sonra diğer tutuklular (yeni) tutuklunun Paul'a saldırmaya devam etmesini engellemek için olaya müdahale etmiş.' Dave Whelan, kardeşinin ABD'li olduğu ve Amerikan karşıtı duyguların 'diğer tutuklular arasında nadir görülen bir durum olmadığı' için hedef alındığını da ileri sürdü. Dave Whelan, açıklamasında, "Paul, hapishane yönetiminin saldırıyı ciddiye aldığına inandığını söylüyor" ifadelerini kullandı.

2018 yılında Rusya'da tutuklanan ABD Deniz Piyadeleri eski mensubu Paul Whelan, 2020 yılında 'casusluk' suçlamasıyla 16 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Başkent Moskova'nın güneydoğusundaki Mordovya'da bulunan ceza kolonisinde tutulan Whelan da ABD hükümeti de eski askerin casus olduğu iddialarını reddetmişti. (DIŞ HABERLER)