Çanakkale'de ön seçim tepkisi: Aday adayları başvurularını geri çekti

CHP Çanakkale örgütünde, belediye başkan adayı belirleme yöntemi olarak 'ön seçim' kararı alınmamasına tepki olarak il genel meclisi ve belediye meclisi aday adayları başvurularını iptal etti.

Google Haberlere Abone ol

Seçkin Sağlam

ÇANAKKALE - Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale İl Örgütü'nde belediye başkan adaylığı belirleme yöntemi krizi sürüyor. 4 aday adayının bulunduğu Çanakkale’de, ön seçim yapılmamasına tepki gösteren il genel meclisi ve belediye meclisi aday adayları, başvurularını geri çekti. Aday adaylık başvurularının geri çekildiğine dair dilekçeler, CHP Merkez İlçe Başkanlığı'na iletildi.

'DEMOKRASİ ANLAMINDA GERİ GİDİŞİ KABUL ETMİYORUZ'

Aday adayları adına açıklamada bulunan Yeliz Boyraz Sevencan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in kurultayda yaptığı, “Hepinize ekranlar önünde namus ve şeref sözü; bundan sonra karar, güç, yetki örgütündür. Ön seçimin teminatı bir genel başkan olacağım” sözünü hatırlattı. Sevencan, “Tarafımızca önseçim beklenirken, mevcut 4 aday adayının değerlendirmeye alındığı bir anket dahi yapılmadan atama ile CHP Çanakkale Belediye Başkan adayının belirlendiğini tespit ettik. Sürenin azlığı, durumun aciliyeti göz önünde bulundurularak, gerek Çanakkale merkez ilçeye, gerek ise genel merkeze ilettiğimiz yazılı ve sözlü başvurulara, açıklama ve bilgilendirme taleplerimize de cevap verilmedi. Çanakkale’de 5 yıl önce dahi belediye başkan adayı ön seçimle, parti üyeleri tarafından belirlenmişken, bu kez söz verilmesine karşın üye iradesinin yok sayılmasını; Çanakkale’deki demokrasi anlamında bu geri gidişi kabul etmiyoruz” dedi.

“Değişimin ve demokrasinin sağlanmasında ön seçim zorunludur” diyen Sevencan, “Belediye Başkan adayının önseçimle belirlenmediği, önseçim vaatlerinin havada kaldığı bir ortamda, meclis üyeliklerinin hangi yöntemle belirleneceğinin bir anlamı kalmamıştır. Bu düşüncelerle adaylıklarımızı şimdi ilçe başkanlığına dilekçe vererek geri çekiyoruz” ifadelerini kullandı.

Çanakkale’de, aday adaylığı için toplam 62 kişi başvuru yaptı. 30’a yakın aday adayının başvurusunu geri çektiği ve çekeceği öğrenildi.