Çanakkale Belediyesi’nde 22 yıl sonra değişim: 'Birlikte yöneteceğiz'

Çanakkale’de Belediye Başkanlığını kazanan CHP’li Belediye Başkanı Muharrem Erkek, 22 yıldır görevde alan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’dan görevi devraldı.

Muharrem Erkek (en solda) görevi, Ülgür Gökhan’dan aldı. (Fotoğraf: Gazeteduvar)
Google Haberlere Abone ol

ÇANAKKALE - 2002 yılından beri görevde olan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, koltuğunu bugün CHP’li Muharrem Erkek’e devretti. 31 Mart Seçimlerinde yüzde 39 ile belediye başkanlığını kazanan Erkek, 35 yıldır CHP iktidarının sürdüğü Çanakkale’de, görevi 22 yıldır süren Ülgür Gökhan’dan devrealdı.

CHP’nin önceki dönem genel başkan yardımcılarından olan ve 31 Mart Seçimlerinde Çanakkale Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Erkek, Çanakkale Adliyesi’nde mazbatasını aldıktan sonra Çanakkale Belediyesi'nde düzenlenen devir teslim töreni ile görevine başladı. Erkek’in mazbata ve devir teslim törenine, CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer ile çok sayıda partili katıldı.

HESAP VEREBİLİR BİR YÖNETİM VURGUSU

Mazbata ve devir teslim törenine eşi Özen Algönül Erkek ile birlikte gelen Belediye Başkanı Muharrem Erkek, yaptığı açıklamada, “Mazbatamızı aldık. Öncelikle Çanakkale halkına çok teşekkür ediyorum. Onların bize duyduğu güveni asla boşa çıkarmayacağız. Bugün belediye başkanı olarak ben, belediye meclis üyelerimiz ve il genel meclis üyelerimizle birlikte mazbatamızı aldık ve görevelerimize başlıyoruz. Belediye Başkanımız sayın Ülgür Gökhan’a çok teşekkür ediyorum. Çanakkale halkının, Çanakkale’nin belediye başkanı olarak önümüzdeki süreçte, bize oy versin vermesin, tüm hemşerilerimizle birlikte çok güzel şeylere imza atacağız. Çünkü bir sevdadır Çanakkale. Bize göre dünyanın en güzel şehrinde yaşıyoruz ve çok çalışacağız bu güzel şehre layık olacağız. Hesap verebilir bir şekilde, bu güzel kenti birlikte yöneteceğiz” dedi.

'22 YILDIR ONURLA GÖREV YAPTIM'

Ülgür Gökhan da "Bugün Ramazan Bayramı’nın arifesinde, bayramı buradan başlatıyoruz. Bu bayram, CHP’nin iktidara yürüyüşünün bayramıdır. 2002 yılında meclisten seçildiğim, Çanakkale halkının temsilcisi olma görevimi 22 yıl boyunca onurla taşıdım. Şimdi yeni bir sosyal demokrat belediye başkanı sayın Muharrem Erkek’e devrediyrum. Onurluyum, gururluyum" diye konuştu. 

'DEĞİŞİMİ TÜRKİYE GENELİNDE YAŞAYACAĞIZ'

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel ise “Çanakkale bir kez daha CHP dedi. Çanakkale sosyal demokrat belediyeciliği çok iyi tanıyor. Ben öncelikle Çanakkalelilere, örgütümüze, milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Çanakkale’nin ötesinde, Türkiye genelinde bir mutluluk yaşadık, o mutluluğu Türkiye geneline yayarak taçlandırmak zorundayız. Genel başkanımız sayın Özgür Özel’in gençliği ile enerjisiyle ve kararlı duruşuyla ilk genel seçimde değişimi yaşayacağız” ifadelerini kullandı. 

Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer, konuşmasında, Muharrem Erkek’e başarılar diledi. Taşçıer, “Zamanında ya da erken, yapılacak ilk genel seçimde CHP iktidarını hep birlikte burada kutlayacağız” dedi.

'YEREL DEMOKRASİYİ GELİŞTİRMELİYİZ'

Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, konuşmaların ardından şöyle devam etti: “Çanakkale halkının bize duyduğu güveni azla boşa çıkarmayacağız. Çanakkale’de barış içinde kardeşçe yaşadık ve böyle yaşamaya devam edeceğiz. Ülkemiz tek adam sistemi ile patronlu bir başkanlık sistemi ile savrulmuşsa, kuvvetler ayrılığı ortadan kalkmışsa, demokrasi askıya alınmışsı, yerel demokrasiyi geliştirmenin bilincinde olmamız lazım. Ben inanıyorum, yerel iktidarı ilk genel seçimde genel iktidara taşıyacağız” dedi.

Seçimin ardından İYİ Parti’nin itirazları nedeni ile mazbata töreni 9 gün sonra gerçekleşti. İYİ Parti, önce İlçe Seçim Kurulu’na ardından da İl Seçim Kurulu’na itiraz etti. İYİ Parti’nin itirazları kurullarca incelenip reddedildi.