Çaldıkları tren raylarını hurdacıya satarken yakalandılar

Denizli'nin Çivril ilçesinde 1900'lü yıllarda yapılan ve kullanılmayan tren hattından rayları çalan kişiler tespit edildi. 30 metre ray çalan kişiler tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Denizli'de 6 kişi tren raylarını oksijen kaynağıyla keserek çaldı. Rayları hurdacıya satarken yakalanan 6 kişi tutuklandı.

Çivril ilçesinde gerçekleşen olayda rayların 1900'lü yıllarda yapılan ilk tren hattından birine ait olduğu belirtildi.

24 Şubat'ta Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesine bağlı Ömerli Mahallesi ile Denizli'nin Çivril ilçesi arasındaki kullanılmayan eski hatta ait rayların çalınması üzerine Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ve Çivril İlçe Jandarma ekipleri bölgede bir araç tespit etti.

Ray yüklü kamyoneti Denizli'ye kadar takip eden JASAT, aracı bir hurdacıya girerken durdurdu. Kamyonet içindeki 4 kişi ile birlikte Çivril ilçesinde 2 kişi daha gözaltına alındı. Hattan çalınan rayların 30 metre uzunluğunda olduğu tespit edildi.

Rayların çalındığı alanda inceleme yapan JASAT, şüphelilerin demiri kesmek için oksijen kaynağı kullandıklarını belirledi.

Jandarmadaki işlemlerinin ardından tren raylarını çaldığı belirlenen Yıldıray Akgöz (32), kardeşleri Mahsun Akgöz (28) ve Emiray Akgöz (27) ile amcaoğlu oldukları belirlenen Deniz Akgöz (24), Günay Akgöz (27) ve arkadaşları Osman Yener (36) işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkartılan 6 kişi tutuklandı. (DHA)

Etiketler ray tren