Bursa'daki kadın cinayeti şüphelisi tutuklandı

Bursa'da Pelin Sezer'i öldürdüğünü itiraf eden Mehmet Mehdi Okulevi ifadesinde, para yüzünden tartıştıklarını ve bunun üzerine Sezer'i öldürdüğünü ileri sürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bursa'da 28 yaşındaki Pelin Sezer, evinde ateşli silah ile öldürülmüş olarak bulundu. Polis, cinayet şüphelisi olarak aranan 65 yaşındaki Mehmet Mehdi Okulevi'yi kaçtığı İstanbul'da yakalayarak Bursa'ya getirdi.

Okulevi polise verdiği ifadesinde, Pelin Sezer ile para yüzünden tartıştıklarını ve Sezer'i bu nedenle öldürdüğünü öne sürdü.

Mehmet Mehdi Okulevi

İFADESİ SONRASI TUTUKLANDI

DHA'daki habere göre olay,  17 Ocak'ta Mustafakemalpaşa ilçesi Selimiye Mahallesi İrfan Kaplan Sokak'ta meydana geldi. Ş.T., dini nikahla birlikte yaşadığını söylediği 28 yaşındaki Pelin Sezer'den haber alamayınca ev sahibinden yedek anahtarı istedi. Anahtarla eve giren Ş.T., Sezer'i kanlar içinde yerde yatarken buldu. İhbarla gelen sağlık ekipleri, Sezer'in hayatını kaybettiğini belirledi.

Sezer'in ateşli silahla öldürüldüğü tespit edildi. Cinayete ilişkin çalışma başlatan polis, geçen hafta Pelin Sezer ile Ş.T.'nin, Mehmet Mehdi Okulevi ile birlikte Mustafakemalpaşa'dan ev kiraladıklarını, Sezer'in ev sahibine Ş.T.'yi eşi, Okulevi'ni ise babası olarak tanıttığı bilgisine ulaştı. 

Ekipler, cinayet şüphelisi Okulevi'nin İstanbul'a gittiğini saptadı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile irtibata geçti. İstanbul'da kızının evinde yakalanıp, gözaltına alınan Okulevi, Bursa'ya getirildi. Okulevi, emniyetteki işlemlerinin ardından dün sevk edildiği adliyede çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

Emniyetteki ifadesi ortaya çıkan Mehmet Mehdi Okulevi, Pelin Sezer'in kendisinden para istediğini çıkan tartışmada Sezer'in kesici aletle kendisine saldırdığını öne sürdü. Okulevi, "Cinayetten sonra İstanbul'a, kızımın yanına kaçtım. Gece uyurken polisler eve gelip, beni yataktan kaldırıp, gözaltına aldılar" dedi. (HABER MERKEZİ)