Brezilya'nın eski devlet başkanı Bolsonaro hastaneye kaldırıldı

Tetkik yapılmak üzere hastaneye kaldırılan Brezilya'nın eski devlet başkanı Bolsonaro'nun sözcüsü, doktorların göbek fıtığı tedavisi için ameliyata ihtiyacı olup olmadığını değerlendirdiğini söyledi.

Fotoğraf: Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Brezilya'nın eski devlet başkanı Jair Bolsonaro'nun 28 Şubat Çarşamba günü tetkik yapılmak üzere hastaneye kaldırıldığı açıklandı. Eski başkanın sözcüsü Fabio Wajngarten, sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) hesabından yaptığı paylaşımda, doktorların göbek fıtığının tedavi edilmesi için Bolsonaro'nun ameliyata ihtiyacı olup olmadığını değerlendirdiği bilgisini verdi. 

Brezilya'da son seçimi rakibi Lula da Silva'ya kaybeden ve destekçileri ile birlikte hakkında 'darbe girişimi' soruşturması yürütülen Bolsonaro, 2018'de de bir dizi ameliyat geçirmişti. Bu cerrahi müdahalelerin bir kısmı ise Ekim 2018'de, cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasında bağırsaklarından bıçaklanmasıyla doğrudan bağlantılı ameliyatlardı.

HIÇKIRIK TUTMASI NEDENİYLE DE HASTANEYE KALDIRILMIŞTI

Bolsonaro'nun Temmuz 2021'de de hıçkırık tutması sebebiyle hastaneye gittiği açıklanmış, Devlet Başkanlığı Sarayı Planalto'dan yapılan yazılı açıklamada, Bolsonaro'nun kendisini hıçkırık tutmasının sebebinin araştırılması için gerekli testlerin yapılması adına başkent Brasilia'daki Silahlı Kuvvetler Hastanesi'ne gittiği duyurulmuştu.

Bolsonaro, bundan yaklaşık 6 ay sonra da uğradığı bıçaklı saldırıyla ilgili yeniden hastaneye kaldırılmıştı. Karın bölgesinde ağrı şikayetiyle yine hastaneye gittiği belirtilen Bolsonaro'nun doktoru Antonio Luiz Macedo, konuya ilişkin açıklamasında, Bolsonaro'nun ameliyat gerekip gerekmediğini anlamak için muayene edildiğini söylemişti.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)