Brezilya'dan Mossad'a 'Hizbullah' tepkisi: 'Egemen bir ülkeyiz'

Brezilya Adalet Bakanı Dino, İsrail dış istihbarat teşkilatı Mossad'ın Lübnan Hizbullahı'nın ülkede yapmayı planladığı saldırının engellendiği yönündeki açıklamasını eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Brezilya Adalet Bakanı Flavio Dino, ülkesinde İsrail ve Yahudi hedeflerine karşı Lübnan Hizbullahı'nın saldırı planını engellediğini duyuran İsrail dış istihbarat teşkilatı Mossad'ın açıklaması hakkında paylaşım yaptı.

Dino, X (eski adıyla Twitter) sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, Mossad'ın Brezilya'da bir Hizbullah saldırısının engellenmesine yardımcı oldukları ve yerel güvenlik güçlerine 'teşekkür ettikleri' açıklamasını eleştirdi.

'SORUŞTURMANIN ÇATIŞMALARLA İLGİSİ YOK'

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, Mossad'ın teşekkürüne karşı Brezilya'nın 'egemen bir ülke olduğunu ve hiçbir dış gücün polise emir veremeyeceğini' belirten Dino, işbirliğini takdir ettiklerini ama 'soruşturmalarını propaganda veya siyasi çıkarları için kullanmayı düşünen herhangi bir yabancı otoriteyi reddettiklerini' söyledi.

Adalet Bakanı Dino, Mossad'ın açıklamasında, 'Gazze'deki durum göz önüne alındığında Hizbullah'ın İsrail ve Yahudi hedeflerine saldırmaya devam ettiğini' söylemesi üzerine de Brezilya makamlarınca yürütülen soruşturmanın 'uluslararası çatışmalarla hiçbir ilgisi olmadığını ve bu olaylardan önce başladığını' ifade etti.

BREZİLYA POLİSİ İKİ ŞÜPHELİYİ GÖZALTINA ALMIŞTI

İsrail hükümeti basın ofisinden yapılan açıklamaya göre, dış istihbarat teşkilatı Mossad, Brezilya'da yerel güvenlik güçleriyle bölgedeki İsrail ve Yahudi hedeflerine saldırı hazırlığındaki bir hücreye karşı operasyona katılmıştı.

Mossad, açıklamasında, İran tarafından finansman sağlanan Hizbullah hücresine operasyon düzenlediği için Brezilya makamlarına teşekkür etmişti. Uluslararası basında yer alan haberlere göre, Brezilya polisi 'terör saldırısı planlama ve eylem için insan toplama girişimindeki' iki kişiyi gözaltına almıştı. (DIŞ HABERLER)