Brezilya'da 48 saatte ikinci soygun: 20'den fazla hırsız banka bastı

Brezilya'da iki gün arayla ikinci bir banka soygunu gerçekleşti. 20'den fazla hırsız, Cametá kentinde sabah saatlerinde bastıkları bankayı soydu. Bir rehineyi öldüren ve sokakta polisle çatışan hırsızlar, kentten konvoy halinde kaçtı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Brezilya'da önceki gün 30 soyguncunun bir kenti ablukaya alarak bir bankayı soymasının ardından benzer bir hırsızlık daha yaşandı. 20'den fazla silahlı hırsız, ülkenin kuzeyindeki Cametá isimli küçük bir kentte bir bankaya baskın düzenledi. Soygun sırasında bir rehineyi öldüren hırsızlar, konvoy halindeki araçlarıyla olay yerinden kaçtı.

Brezilya Devlet Güvenlik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, soyguncular Banco do Brasil SA bankasının şubesine sabah erken saatlerde araçlarla geldi. Otomatik silahları bulunan hırsızlar, bazı kişileri rehin alıp polisle çatıştı. Rehinelerden biri yaşamını yitirirken, kent sokaklarında da çatışma yaşandı. Yetkililer, bu sırada bacağından vurulan bir kent sakininin hastaneye kaldırıldığını açıkladı.

Bakanlık açıklamasında göre, olay sırasında kaç kişinin rehin alındığı veya bütün rehinelerin serbest bırakılıp bırakılmadığı henüz bilinmiyor. Hırsızların araçlarından biri ise kent dışında bulundu. Aracın içinde patlayıcıların bulunduğu da açıklandı. 

Brezilya'nın güneyindeki Criciúma kentinde de dün benzer bir soygun yaşanmıştı. Kenti lüks araçlardan oluşan bir konvoyla basan hırsızlar, bazı noktalarda polisle çatışarak kaçmıştı. Çatışma sırasında sokağa saçılan paraların bir kısmını halk toplamıştı.

İki soygunda da ne kadar para çalındığı açıklanmadı. (DIŞ HABERLER)