Boris Johnson'dan 'Putin'i yenmek' için 6 maddelik plan

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile yaptığı telefon görüşmesinde, 'Putin'in başarısız olması' için hazırladığı 6 maddelik planı anlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'i ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi

Başbakanlık Ofisi 10 Numara'dan yapılan açıklamaya göre Johnson, Zelenskiy ile yaptığı telefon görüşmesinde Ukrayna'ya "daha fazla savunma teçhizatı göndermeye" karar verdi. Ancak hangi askeri malzemelerin gönderileceğiyle ilgili detay paylaşılmadı.

Açıklamada, Johnson'ın, Zelenskiy'e ve tüm Ukrayna'ya yönelik uluslararası destek ve hayranlığın her geçen gün arttığını dile getirdiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Liderler, Rusya'nın barbar saldırılarının Ukraynalı sivillere yönelik artan tehdidini ele aldı ve Başbakan Johnson, İngiltere'nin Putin'in başarısız olmasını sağlama kararlılığının altını çizdi. Johnson, İngiltere'nin Ukrayna'yı desteklemek için attığı adımları özetledi ve iki lider, Johnson'ın 6 maddelik uluslararası eylem planını ele aldı. Liderler, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin acil ihtiyaçlarını gündeme getirdi ve Johnson, daha fazla savunma ekipmanı sağlamak için ortaklarla birlikte çalışmayı taahhüt etti."

BBC Türkçe'nin haberine göre, İngiltere Başbakanı Boris Johnson hafta sonu boyunca dünya liderlerini arayarak Rusya'nın Ukrayna'yı "korkunç işgal operasyonunda" başarısız olması için yeni bir adım atmak üzere konuştu. Johnson, Putin'e baskı yapmak için 6 maddelik bir plan hazırladı ve mevkidaşlarına bu planı anlattı:

🔸 Dünya liderleri Ukrayna için bir "uluslararası insani koalisyon" oluşturmalı.
🔸 Ukrayna'yı öz savunmasını yapabilmesi için desteklemeli.
🔸 Rusya'ya yönelik ekonomik baskı artırılmalı.
🔸 Uluslararası toplum Rusya'nın "Ukrayna'daki adımlarını normalleştirme çabalarına" karşı çıkmalı.
🔸 Savaşın diplomatik çözümü için, Ukrayna hükümetinin tam katılımıyla çabalar devam etmeli.
🔸 NATO ülkeleri arasında güvenlik ve dayanışmayı güçlendirmek için hızlı bir mücadele verilmeli.